Milo Djukanovic
Milo Đukanović Foto:TANJUG/ SLUZBA ZA INFORMISANJE PREDSEDNIKA CRNE GORE

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izrazio je danas uverenje da će zemlja proći mirno kroz aktuelna iskušenja i da će ostati stabilna na putu ostvarivanja svojih strateških ciljeva, što je u njenom najboljem interesu i u interesu njene dogledne evropske budućnosti.

„Predsednik je ponovio da će Crna Gora ostati stabilna na putu ostvarivanja svojih strateških ciljeva, uz uverenje da će i kroz aktuelna iskušenja proći mirno, što je u najboljem interesu Crne Gore i njene dogledne evropske budućnosti“, navodi se u saopštenju iz Đukanovićevog kabineta posle prijema u oproštajnu posetu ambasadorke Australije Rut Stjuart.

Đukanović je naglasio da vezama između dve države posebno doprinosi crnogorska dijaspora koja, iako predstavlja malobrojnu naciju, ima značajan broj predstavnika u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ:

„On je zahvalio na saradnji koju sa Australijom imamo kao članica NATO, što nas kao zemlje koje dele zajedničke euroatlantske vrednosti, dodatno približava“, kaže se u saopštenju.

Rut Stjuart je naglasila da crnogorska dijaspora na koju je Australija ponosna, predstavlja temelj dobre bilateralne saradnje, što se potvrđuje kroz njihov kvalitetan doprinos razvoju Australije, ali i održavanje jakih veza sa matičnom državom i ulaganja u biznis u Crnoj Gori.

„Uz zadovoljstvo što dve države dele zajedničke evroatlantske vrednosti, koje je Crna Gora prihvatila kao svoje, iskazala je visoke ocene za saradnju u okviru NATO, sistem Ujedinjenih nacija i multilateralizam kojem su obje zemlje snažno posvećene“, kaže se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Marko Milačić o protestima na Cetinju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar