Milorad Dodik Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Vlado Trišić, direktor BN televizije, u intervjuu za Buku rekao je da je dobio pretnje od člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, ali da je to situacija na koju je navikao. "Straha od Dodika nema, a mi nastavljamo sa radom", poručio je Trišišić za Buku.

Intervju Vlada Trišića za buka.com prenosimo u celosti.

Gospodine Trišiću, neposredan povod za ovaj razgovor, poslednji je napad Milorada Dodika na vašu televiziju. Gotovo celi mandat u vlasti Milorada Dodika, karakterišu napadi na vas lično i novinare vaše televizije. Kako se nosite sa tim napadima, da li mislite da ima razloga za strah ?

-Straha nema jer smo na to navikli. Napadi na nas traju više od 10 godina samo iz jednog razloga jer nismo prihvatili da odgovaramo na pozive iz kabineta Milorada Dodika i njihov stalni pokušaj da uredjuju naš program. Kada su shvatili da u toj nameri nemogu uspjeti, Milorad Dodik me je pozvao i zapretio, a na moju konstataciju da takav način komunikacije i pritiska nema smisla osuo je paljbu na mene psujuci mi majku i govoreci da ima vremena za osvetu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Optuženi ste direktno da ste instruisani, da ste deo udruženog poduhvata protiv Repubike Srpske u najnovijem napadu Milorada Dodika na vaš medij? Jeste li, deo takvog poduhvata ?

-Naravno da nismo deo nikakvog zločinačkog podhvata, to svako razuman može da vidi. BN TV nije po volji režima, a svako ko nije po njihov volji dobija razne kvalifikacije koje uglavnom idu u smeru otrcanih fraza, strani plaćenik, domaći izdajnik itd. Njihove prijetnji i pritisci su nešto na što smo navikli i što nas ne iznenadjuje.Trpeli smo njihove brojne pritiske preko poreske uprave, ignorisanja da gostuju u našim emisijama, pokušaje da nas kupe, čak su i neke poznate ljude, a među njima i jednu od perjanica u vođenju TV Dnevnika RTRS-a slali da pita koju cenu trazimo i da li smo za prodaju, što smo naravno odbili.

Napadi na BN su sve intenzivniji, najmoćniji političar Republike Srpske Milorad Dodik je sve bahatiji i sve manje bira reči, poručio je i da se Srbi trebaju obračunati sa vama zbog načina kako izveštavate. Da li je nakon ovakvog poziva na linč moguće sigurno raditi svoj posao? Kako planirate da se se nosite sa ovom situacijom, smatrate li da postoje prepreke za vaš rad i kako ćete ga nastaviti ?

-Nemamo nameru stati u obavljanju svog posla. BN TV trenutno u kablu pokriva veći deo Republike Srpske, a preostali deo zemaljskog emitovanja koji čini 20% teritorije Republike Srpske gde smo isključeni, biće predmet brojnih tužbi koje ćemo ovih dana pokrenuti pred pravosuđem i institucijama BiH. Ključno pitanje će biti i kako je RTRS u MUX A uključio ATV komercijanlnu TV stanicu a neće da ukljuci drugu u ovom slučaju BN TV? Na osnovu kojih kriterija, javnog poziva ili bilo kog nadmetanja je uključen ATV, u pravnom smislu nikom nije poznato, dok iz političkog ugla svima je to odavno jasno, zaključio je Trišić za Buku.

BONUS VIDEO Hapšenje u Sarajevu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare