Princ Hari, Megan Markl, princ Filip
Foto: Anwar Hussein / PA Images / Profimedia / EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Princ Hari razgovarao je sa starijim članovima kraljevske porodice u Londonu, planira povratak kući kako bi prisustvovati ispraćaju princa Filipa, dok će njegova trudna supruga Megan Markl navodno ostati u SAD-u.

Pročitajte još:

Ovo će biri Harijev prvi povratak u Veliku Britaniju nakon što se odrekao kraljevskog života i odselio se u Kaliforniju s Megan i njihovim sinom Arčijem. Prema najnovijim informacijama ona će ostati u kalifornijskom domu, jer je trudna i čeka devojčicu koja bi trebalo da na svet stigne ovog leta, potvrđeno je za Us Weekly.

„Megan će ostati u Kaliforniji, lekari su joj rekli da ne sme da putuje. Predaleki je to let i preporučaju joj odmor u toku poslednjih meseci trudnoće“, potvrđeno je.

Izvor blizak kraljevskoj porodici kaže da je princ Hari već razgovarao s nekim članovima, uključujući i oca princa Čarlsa.

„Rekao je da želi da bude sa svima i već je dogovorio povratak kući“, izjavio je izvor za Miror.

Hari i Megan odali su počast preminulom princu posvetivši mu objavu na službenoj veb stranici, te mu zahvalili na svemu što je učinio i poručili mu da će im nedostajati.

Harijev povratak u Veliku Britaniju će biti jedan od ključnih trenutaka za trenutno podeljenu porodicu čiji su odnosi narušeni, naročito nakon intervjua koji su on i Meghn dali slavnoj voditeljki Opri Vinfri. Putovaće verovatno privatnim avionom iz svog doma koji se nalazi u blizini Los Anđelesa. Pretpostavlja se da će mu biti omogućeno korišćenje  diplomatskih povlastica, kako bi izbegao uobičajne procedure vezane za letove i karantin zbog pandemije koronavirusa.

Britanski mediji prenose da će biti testiran na koronavirus pre polaska iz SAD-a, a u Velikoj Britaniji će morati da boravi u petodnevnom, umesto desetodnevnom karantinu. Nije poznato gde će odsesti tokom boravka u Londonu, niti koliko će se dugo zadržati nakon sahrane.

Kraljica očekuje da njeni unuci kao i ostatak porodice ostave sve probleme iza sebe, kao znak poštovanja prema pokojnom vojvodi.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram