Foto:Schutterstock

Dečaka iz Velike Britanije napale su tri ajkule dok je bio na odmoru na Karibima. Napad je, prema pisanju britanski medija, bio jeziv, a detetu su visili komadi mesa sa obe noge.

Osmogodišnji Finli Dauner bio je na Bahamima sa svojom porodicom prošle nedelje na odmoru u luci Kompas Kej kada se dogodio užasan napad. Prestravljeno dete je njegova sestra (12) odvukla na sigurno, nakon što su ga tri jakule ugrizne za noge.

Finlijev otac Majkl (44) rezerzvisao je luksuzni odmor sa svoje troje dece Finlijem, Lili i Emili, koji je uključivao izlete na pet ostrva, prenosi Dejli mejl.

PROČITAJTE JOŠ:

Dauner je rekao da su njegova deca videla ajkule kako plivaju u laguni kasnije tokom putovanja pored gomile turista, pa su otišli, nesvesni da su tamo bačeni ostaci hrane.

„Odjednom sam čuo preplašeni vrisak i video sam kako je Finli okružen. Bilo je toliko krvi. Komadi njegove noge su visili. Moj sin je mogao da bude ubijen. Bilo kao scena iz filma“, rekao je.

Dečaka je iz vode izvukla njegova sestra, pa je poslat u bolnicu.

Otac je besan jer su mu turistički vodiči rekli da su ajkule bezbedne. Finli sada mora da koristi invalidska kolica dok mu rane na nogama ne zacele.

BONUS VIDEO: Plivanje među ražama i ajkulama

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare