Foto:Duncan Murrell / robertharding / Profimedia;Mediadrumimages Dave Caravias Media Drum World Profimedia; Michael S. Nolan; profimedia

Žena ronilac je vikala "upomoć" nakon što ju je ugrizla ajkula kod Kornvola u Velikoj Britaniji u prvom napadu te vrste za 175 godina, u onome što je žrtva označila kao "veoma zastrašujući incident" na moru.

Žena, koja nije identifikovana, bila je u Penzansu u Kornvolu, kada se nesreća dogodila.

Prema pisanju Sana, ženi će možda biti potrebna manja plastična operacija nakon ujeda. Svedoci su rekli da je ispuštala prodorne krike, dodajući da je krvi bilo svuda.

ajkula Foto:Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Nesrećna žena je plivala tokom izleta kada ju je ajkula, ničim izazvana ugrizla za nogu. Žena je hitno vraćena u iznamljeni čamac gde joj je ukazana prva pomoć, a onda je prevezena na obalu radi lečenja.

To je prvi takav napad ajkule u britanskim vodama od 1847. godine. Nekoliko ribara je napadnuto poslednjih godina, ali tek nakon što su upecali ribu i spakovali je u čamce i brodiće.

PROČITAJTE JOŠ:

Turistička grupa preko koje je žena i došla na izlet, saopštila je da istražuje kako se prošlonedeljni napad dogodio.

„Ono što je bio veoma zastrašujući incident, mnogo je olakšala ljubaznost i smirenost ljudi oko mene“, rekla je napadnuta žena.

„Hvala putničkom timu što su me brzo i pažljivo vratili na obalu i učinili da se osećam bezbedno koliko god sam mogla“, dodala je.

Video pogledajte OVDE.

BONUS VIDEO: Plivanje među ražama i ajkulama

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar