Foto: Printscreen AP/Video

Napadi ruskih bespilotnih letelica oštetili su pet zgrada u Kijevu u sredu, iako je ukrajinska protivvazdušna odbrana odbila mnoge druge, saopštile su tamošnje vlasti.

Granatiranje je ostavilo rupu na krovu trospratne administrativne zgrade u centralnom okrugu Ševčenkovski, a eksplozija je raznela prozore na parkiranim automobilima i u susednoj zgradi.

Porodica Antona Rudikova je spavala kada su u blizini čuli zvukove eksplozije i razbijanja prozora.

„Deca su bila uplašena, prozori su izleteli“, rekao je Rudikov, koji ima ćerke od 13 i 18 godina.

Foto: Oleg Pereverzev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je u kratkoj video izjavi rekao da su „teroristi“ ispalili 13 dronova iranske proizvodnje i da su svi presretnuti.

Takve bespilotne letelice su bile deo ruske vatrene moći zajedno sa minobacačkim, artiljerijskim i raketnim udarima širom Ukrajine poslednjih nedelja.

Šef kijevske gradske uprave Sergej Popko napisao je na Telegramu da su udari usledili u dva talasa, a geleri presretnutih dronova oštetili su jednu upravnu zgradu, dok su četiri stambena objekta pretrpela manju štetu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Glavni grad je ostao uglavnom miran nakon napada, koji se dogodio oko svitanja i pre početka radnog dana, a uništenje je izgledalo ograničeno u poređenju sa posledicama drugih ruskih udara koji su odneli živote i promenili sredstva za život širom zemlje poslednjih nedelja.

Sva najnovija dešavanja iz Ukrajine pratite u našem blogu uživo. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare