Foto: EPA-EFE/Paolo Aguilar

Peru je juče, dan pre izbora predsednika i članova kongresa, imao rekordan dnevni broj smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom-19, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ:

Peruansko ministarstvo zdravstva je objavilo da je od zaraze novim koronavirusom umrlo 384 ljudi i da je ukupan broj umrlih od kovida-19 u zemlji sada 54.669.

Radnici zdravstvenih službi se u novom talasu širenja zaraze bore sa nestašicom medicinskog kiseonika i punim bolnicama, dok vlada ne uspieva da nabavi dovoljno vakcina. Prethodni rekordni dnevni broj smrtnih slučajeva od kovida Peru je zabeležen u sredu kada je od te bolesti umrlo 314 osoba.

U nedelju bi milioni Peruanaca trebali da izađu na birališta kako bi izabrali predsednika i poslanike u kongresu. Glasanje je u Peruu obavezno, a kazna za neizlazak na birališta je 25 dolara.

Kako bi se olakšalo održavanje fizičke distance, povećan je broj birališta, a glasači su pozvani da donesu svoje olovke i nose maske.

Peru ima oko 33 miliona stanovnika, a do sada je dobio samo 1.5 miliona doza vakcina od Sinofarma i Fajzer/Bonteka pa u vakcinisanju stanovništva zaostaje za svojim južnoameričkim susedima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar