porodica obradović i maja gostić privatna arhiva

Prošlo je čak 17 godina od stravičnog zločina, kada su u mirnoj ulici u Žarkovu pronađena četiri beživotna tela u stanu. Maja Gostić (20) ubijena je na Svetu Petku u stanu sa još troje članova porodice Obradović - Željkom (22), Dragicom (43) i Zoranom (48). Do danas nije otkriven ubica koji je kobnog dana usmrtio četiri osobe.

Stravičan zločin dogodio se  27. oktobra 2007. godine, u mirnoj ulici u Žarkovu. Porodici Obradović kobne večeri u posetu je došla Maja Gostić, koja je bila devojka 22-godišnjeg Željka.

Trebalo je da narednog dana svi zajedno putuju, ali je put prekinuo stravičan zločin.

Foto: Maja Gostić

Nepoznate ubice su kobnog dana upale u njihov stan i ubile ih.

Njihova tela pronašao je komšija koji je došao jer mu se Zoran nije javljao na telefon kobne večeri, a trebalo je da idu na fudbal. Najpre je, u hodniku stana, ugledao Dragičine noge i tako shvatio da se dogodio zločin.

Tokom istrage je utvrđeno da je na žrtve pucano iz „škorpiona“ i ispaljeno je čak 56 metaka, a sumnjalo se da je Zoran ubijen zbog reketa koji su mu tražile nepoznate osobe.

Reči komšije bude jezu

Ono što je probudilo posebnu sumnju jeste da vrata stana nisu bila razvaljena, niti je bilo šta ukazivalo na evenutalnu provalu. Zbog toga se sumnje da je Dragica koja je otvorila vrata, poznavala ubice jer prema rečima njenih poznanika, nikada ne bi otvorila nepoznatoj osobi.

Ubica je krenuo da puca čim je ona otvorila vrata, a žrtve nisu imala šanse da se spasu.

Foto: Dragica Obradović

Komšija koji je tog dana pronašao Gostićevu i Obradoviće govorio je za medije o tom danu.

„Ne znam ni sam kako sam smogao snage da uđem u stan. U trpezariji sam video Željka sa mrljom na glavi i grudima. Izgledalo je kao da je pokušao da se sakrije. U dnevnoj sobi, na krevetu, sedela je Maja. Glava joj je bila naslonjena na desnu stranu, izgledalo je kao da spava. Jadno dete… U spavaćoj sobi, u krevetu, ugledao sam svog prijatelja, telo mu je bilo krvavo, bio je izrešetan po stomaku i grudima. Bio je u bermudama i košulji, a televizor je još radio“, ispričao je komšija za Blic neposredno posle zločina.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Majini roditelji govorili su za medije u nekoliko navrata i isticali da se nadaju da će zločin biti rešen.

Pročitajte još:

„Od početka se sumnjalo da je pozadina Zoranov posao sa stanovima, pozajmicama. Ljudi iz Žarkova su nam pričali da su se nekoliko dana pre ubistva dvojica muškaraca, po govoru Bosanci, svađali sa Zoranovim poslovnim partnerom. Izveli su ga iz kafane i pretukli, a reagovala je i policija. Ne znamo ni da li je ispitivano ko su ti ljudi. Takođe smo čuli da je danima ispred zgrade u kojoj su stanovali Obradovići bio parkiran tamni automobil, u kome su sedela dvojica muškaraca. Čekali su nekoga, jer su čak imali jastučiće za vrat“, ispričali su ranije Tanja i Slobodan.

Preokret, hapšenje, pa nedostatak dokaza

Istrage nije dala puno rezultata u početku, ali se dve godine nakon zločina dogodio preokret.

Foto: Zoran Obradović

Došlo se do saznanja da je Zoran Obradović bio žrtva lokalnih reketaša koji su pokušali da mu uzmu 80.000 evra. Četiri osobe su privedene tada, među njima bivši službenik MUP i komšija koji je pronašao Obradoviće, ali do danas policija nije pronašla dokaz koji bi mogao da ih direktno poveže sa zločincima.

Ubice do danas nisu otkrivene.

VIDEO: Nerasvetljeni zločini i kazne koje se nisu desile

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare