Nebojša Medojević Foto: N1

Državni tužilac u Podgorici naložio je da se jednom od lidera Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću i njegovoj supruzi Marini uruči rešenje o karantinu u pratnji policije i zdravstveno sanitarnog inspektora. Advokat Dražen Medojević će uložiti žalbu Ministarstvu zdravlja, saopšteno je večeras iz Pokreta za promjene (PzP)

Takva odluka je doneta zbog sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Ovim licima je mera kućne samoizolacije izrečena 17. marta, a M.M. je napustila adresu da bi dala izjavu za medije, dok je i N.M. napustio adresu predviđenu za samoizolaciju. Protiv njih su podnete krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. N.M. je predsednik Pokreta za promene“, saopšteno je večeras iz Uprave policije Crne Gore.

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici naložio je ranije danas da se Nebojši i Marini Medojević uruči rešenje o karantinu i da se u pratnji policije i zdravstveno sanitarnog inspektora sprovedu u karantin zbog sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

U saopštenju se dodaje da je državni tužilac naložio policiji da protiv njih dvoje podnese krivičnu prijavu zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Kako se navodi, tužilac je naložio policiji da protiv poslanika Demokratskog fronta i njegove supruge podnese krivičnu prijavu.

PzP: Progon porodice Medojević

 

„Nebojša i Marina nemaju niti jedan simptom i osjećaju se odlično i insitirali su da im se odradi testiranje na koronavirus, čak o svom trošku, ali nadležni su to odbili“

Advokat Dražen Medojević će uložiti žalbu Ministarstvu zdravlja, saopšteno je večeras iz Pokreta za promene (PzP) povodom sprovođenja predsjednika te partije Nebojše Medojevića i njegove supruge Marine u karantin.

„Ovo pompezno sprovođenje Nebojše Medojevića i njegove supruge Marine u karantin u Sutomore kao navodnih prekršioca samoizolacije, je još jedan u nizu progona tužilaštva prema porodici Medojević“, istakli su iz PzP.

Iz te partije su dodali da radi raznih špekulacija i nedorečenosti koje se namjerno plasiraju u javnosti žele da pojasne ovu situaciju.

„Naime, nakon povratka iz Švedske, Nebojša i Marina su dobili rešenje o samoizolaciji 17.03.2020. godine. Baš to veče je dobijena informacija da su registrovana prva dva slučaja zaraženih od koronavirusa u Crnoj Gori. Sjutradan, a još uvek nije bila ozbiljna situacija, TV Vijesti je tražila izjavu od Marine Medojević, kao direktorice humanitarne fondacije „Banka hrane“, o uticaju koronavirusa na položaj najsiromašnih u Crnoj Gori. S obzirom na ogroman broj poziva i apela za pomoć kojima je „Banka hrane“ tih dana bila zatrpana, Marina je smatrala društveno odgovornim da javno uputi apel u ukaže na alarmantnu situaciju u kojoj su, nakon donesenih mera koordinacionog tela za borbu protiv koronavirusa, našli siromašni, kao najranjivija kategorija. Izjavu je dala ispred zgrade, sa svim sprovedenim merama opreza od strane novinara i snimatelja, istakli su iz PzP.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram