Marko Bato Carević Foto: Printscreen

Predsednik Opštine Budva Marko Carević je danas kazao da su za njega neprihvatljive sankcije koje je Crna Gora uvela Rusiji zbog invazije na Ukrajinu. On je u izjavi za banjalučku televiziju rekao i da je Boka srpska zemlja, baš kao i Kosovo.

“Svi mi kao srpski narod i ja smo bili protiv referenduma. Znate, kad ste mali onda ste podložni uticajima, a u Crnoj Gori je spoljni uticaj dominantan. I predstavnici vlasti za koju smo se mi borili jednostavno bezpogovorno slušaju politiku spolja i donose sankcije direktno na svoju štetu. To je meni neprihvatljivo”, rekao je Carević.

On je pozvao sve građane Republike Srpske da dođu u Crnu Goru, a za njega je kako je naglasio Boka Kotorska srpska zemlja.

“Mi smo, pogotovo Boka Kotorska, srpska zemlja kao što je Kosovo. To je dominantno srpski narod. Mi smo se 1918. ujedinili sa Srbijom i svako ko ne dolazi na crnogorsko primorje radi protiv interesa srpskog naroda”, zaključio je Carević.

Podsetimo, Crna Gora usvojila je danas sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, koje bi prema ranijim najavama, trebalo da budu individualne i ekonomske usmerene ka zamrzavanju imovine, zatvaranju vazdušnog prostora za ruske avione, zabranu ruskih vladinih medija, kao i zamrzavanje imovine 53 pravna i 680 fizičkih lica.

Reč je o paketu sankcija koje je EU ranije uvela, a na čije sprovođenje se obavezala Crna Gora.

Za uvođenje sankcija glasalo je sedam ministara, jedan je bio uzdržan, dok četvoro ministara nisu prisustvovali sednici kao ni premijer Zdravko Krivokapić koji je na Delfi ekonomskom forumu.

BONUS VIDEO: Abazović o sankcijama Rusiji, neozbiljnosti Krivokapića i problemu sa kvorumom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare