Britanski poslanik Dejvid Ejms preminuo je nakon što je izboden na sastanku lokalnog odbora, saopštila je lokalna policija.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ejms je napadnut u metodističkoj crkvi u mestu Lionsi. Skaj njuz prenosi da je ušao na zakazani sastanak, kada je izboden nekoliko puta.

Jedna osoba starosti 25 godina je uhapšena, javlja „Gardijan“, ali policija nije saopštila njen identitet. Policija je objavila i da „ne traga ni za kim više u vezi ovog incidenta“.

Motiv napada nije poznat. Policija u Eseksu saopštila je da je pronašla nož kojim je počinjen napad, navodi BBC.

Operisan na licu mesta

Džon Lamb, većnik iz Sautenda, koji je bio na mestu događaja nakon uboda nožem, rekao je da Dejvid Ejms nije odveden u bolnicu, već su ga lekari operisali na licu mesta. Dodao je da je bio porodičan čovek i da je imao četiri ćerke i sina.

 

„Uvek je pokušavao da pomogne ljudima, posebno izbeglicama. Bio je vrlo druželjubiva osoba, uvek je govorio ono u šta veruje i toga se drži“, rekao je Lamb.

Kolege ga opisuju kao osobu koja je sa velikom strašću pristupala svom poslu, sve zbog dobrobiti građana Eseksa.

Dejvid Ejms ušao je u britanski parlament još 1983. godine. Na spisku njegovih glavnih interesovanja je „dobrobit životinja i pitanja koja se tiču svakodnevnice“. On je treći poslanik Velike Britanije koji je ubijen od 1990. godine, a drugi u poslednjih pet godina.

BONUS VIDEO Pucnjava u vozu u Arizoni

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar