Foto: IMP Features / IMP Features / Profimedia

Dočekali smo i to! Miljenik svih žena sveta, holivudski glumac Bred Pit, maestralnno je odglumio epidemiologa Entonija Faučija, u skeču SNL-a (Saturday Night Live- Uživo Subotom Uveče). Naime, ovaj lekar u proteklih nekoliko nedelja postao je nacionalni heroj Amerike, zbog svoje posvećenosti u borbi sa koronavirusom, ali i kritičkog odnosa prema izjavama predsednika Donalda Trampa.

Glumac je u satiričnoj izvedbi imitirao Faučija i predstavio njegove muke sa Trampovim izjavama, koje je teško opravdati. On se na početku skeča, pre svega, zahvaljuje svim ženama na podršci, a Fauči, član kriznog štaba Bele kuće u borbi protiv korona virusa, našalio se nedavno, da bi voleo da ga na velikom ekranu glumi Bred Pit. Naravno nije ni sanjao da će mu se želja ispuniti, prenosi Dejli Mejl.

„Zahvaljujem se svim starijim ženama koje su u Americi i koje su mi davale podstrek i slale podršku i grafikone.“

Pit sa perikom i u odelu sa kravatom neodoljivo podseća na američkog epidemiologa, a tokom ovog videa on sedi za stolom i komentariše nedavne „nebulozne“ izjave predsednika Trampa o koronavirusu.

Smenjuju se inserti na kojima su Trampove izjave o virusu, koje Fauči/Pit šaljivo komentariše. Kada Tramp tvrdi da bi, na primer, vakcina za COVID-19 mogla stići „relativno brzo“, Pit/Fauči objašnava šta bi to „relativno“ trebalo da znači.

Foto: IMP Features / IMP Features / Profimedia

„Relativno je zanimljiva fraza“, objašnjava Pit kao Fauči „U odnosu na celokupnu istoriju Zemlje? Svakako, vakcine će brzo doći. Ali ako biste prijatelju rekli, „uskoro ću nešto završiti“, a onda se pojavite godinu i po dana kasnije …“

Zatim Pit kao Fauči, komentariše Trampove izjave o tome da će koronavirus nestati jednog dana „poput čuda“.

„Čudo bi bilo sjajno“, kaže Pit/Fauči „Ali čuda ne treba da budu plan A. Čak je i Sali (misleći na film sa Tom Henksom u kojem avion sleće u reku Hadson) prvo pokušao da sleti na aerodrom.“

Bavi se i problemom testiranja na virus korona u zemlji, u kojoj vlada nedostatak raspoloživosti i zaostali rezultati.

„Kada je rekao da svako može dobiti test, ono što je mislio je… gotovo da nije niko“, rekao je Pit/Fauči.

Dodao je da će se ustručavati da testove nazove „lepim“ – osim ako vam ideja o „lepom“ nij pamučni tampon koji kuca u mozak.“

Kao odgovor na komentare koje je Tramp dao o ubrizgavanju dezinfikacionih sredstava kao leka za koronu, Pit, kao Fauči, deluje zapanjeno.

Pit kao Fauči takođe se našalio zbog glasina da je Tramp planirao da otpusti lekara nakon što je pustio insert na kojem je predsednik uverava novinare da ga neće otpustiti.

Foto: EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL

„Da, otpuštaju me“, rekao je Pit „Ali do tada, ja ću biti tamo, izlažući činjenice za onoga ko sluša.“

A kad čujem stvari poput: „Virus se može izlečiti ako svi izazovu Tide Pod“, ja ću biti tu da kažem: „Molim te, nemoj.“

Ovaj fenomenalni nastup, završava se tako što Pit skida periku i naočare, a potom se iskreno zahvaljuje Faučiju, direktoru Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti, i ostalom medicinskom osoblju, koje naporno radi tokom krize koronavirusa.

„Pravom doktoru Faučiju hvala što nas umiruje u ovom nemirnom vremenu“, rekao je Pit.

Pravi doktor Fauči nesumnjivo će biti oduševljen svojim portretom na SNL-u, nakon što su ga prethodno pitali, koga bi voleo da vidi da ga glumi u skeču?

„Oh, Brada Pita, naravno“, našalio se Fauči.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare