Božo Petrov Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Predsednik partije "Most" u Hrvatskoj Božo Petrov kritikovao je splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka jer namerava na izbore sa svojim zamenikom Bojanom Ivoševićem, rekavši da je trebao naći nekog drugog ko nije pod optužnicom.

„Ako svoju političku karijeru gradite na čistunstvu kao što je gradi Ivica Puljak, onda je jasno da je trebao naći nekog drugog koji nije pod optužnicom, a ne zbog tog ići rušiti bilo kakvo funkcioniranje Grada“, rekao je Petrov novinarima referirajući se na Ivoševića koji je pod optužnicom zbog pretnji novinarki Slobodne Dalmacije.

Dodao je kako je „to trenutak u kojem Most kaže – ne, s time se nećemo složiti“, prenosi Index.hr.

„Most će pomoći sve što se može dobro napraviti za Split, ali ne može se pod interes grada podvući optužnica DORH-a i USKOKA – ne ide,“ poručio je Petrov komentirajući situaciju u Splitu nakon što su gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamenik Bojan Ivošević 30. marta potvrdili da podnose ostavke na te dužnosti i najavili da će se ponovno kanditovati na vanrednim izborima.

Ivica Puljak
Ivica Puljak Foto:N1

„Puljak još nije predao ostavku“

„Mi sad sve vreme raspravljamo o novim izborima, a Ivica Puljak još nije predao ostavku“, podsetio je Petrov u Omišu gde učestvuje na Mostovoj akademiji stranačkih zvaničnika iz Dalmacije.

Petrov je kalkulantskim ocenio Puljkovo postupanje kojim njegov drugi zamenik Antonio Kuzmanić nije podneo ostavku nego bi trebao ostao da upravlja gradom do novih izbora.

„To su igre i igrice koje znače – sad ćemo mi kalkulirati, dakle ići ćemo na izbore ako će neko naš ostajati (Kuzmanić), a ako neće ostati onda ćemo malo razmisliti,“ kazao je za Puljkove postupke.

PROČITAJTE JOŠ:

Petrov je pozdravio odluku tri Mostova gradska zvaničnika koji su najavili da će na sledećoj sednici Gradskog veća podneti neopozive ostavke.

„Most ne kalkuliše i drago mi je da su naši odbornici takvu odluku doneli samostalno jer je pređena ‘crvena linija’ ispod koje se ne ide“, kazao je Petrov tumačeći najavu ostavki mostovaca koji su bili deo programske saradnje sa Ivicom Puljkom.

Po rečima Bože Petrova novi izbori biće gubljenje vremena, što nije u interesu građa Splita. On veruje kako će Most na izborim u Splitu ostvariti dobar rezultat, rekavši kako su ljudi zapazili angažman Mostovih zvaničnika koji su nudili pozitivna rešenja za Split.

BONUS VIDEO: Milanović o padu bespilotne letelice u Zagrebu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagrams

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar