Gordan Jandroković FotoTANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je danas da je u ovom trenutku sve otvoreno u vezi najavljene rekonstrukcije vlade i da je premijeru Andreju Plenkoviću potrebno još neko vreme da izađe sa svojim predlozima. Mediji u Hrvatskoj poslednjih dana spekulišu da će Plenković zameniti najmanje tri, a ne isključuje se mogućnost da zameni čak sedam ministara.

Jandroković je na pitanje o mogućim spajanjima ministarstava rekao da je „u ovom trenutku sve otvoreno“.

„Pustimo predsednika (Plenkovića) da izađe s predlozima i onda ćemo izaći pred javnost i objasniti“, kazao je predsednik hrvatskog parlamenta.

Upitan kada se očekuje rekonstrukcija, Jandroković je istakao da je za to zadužen predsednik vlade, koji je i sam rekao da mu treba određeno vreme.

Upitan da li postoje kriterijumi o tome koji ministri odlaze, a koji ostaju, Jandroković je ponovio da je Plenković taj koji bira svoje saradnike i tim.

„Tako je bilo uvek, tako će biti i sada. Prvo će HDZ-u pa onda koalicionim partnerima predstaviti šta planira učiniti. Nakon toga ići ćemo u Hrvatski sabor“, rekao je Jandroković.

Mediji u Hrvatskoj poslednjih dana spekulišu da će Plenković zameniti najmanje tri, a ne isključuje se mogućnost da zamena čak sedam ministara.

***

BONUS VIDEO: Plenković: Letelica je bila naoružana

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar