Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Poslednji u nizu poslovnih poduhvata Megan Markl i njenog supruga princa Harija je još jedan multimilionski ugovor koji su potpisali sa platformom Spotify.

Pročitajte još:

Odmetnuti vojvotkinja i vojvoda koji su potresli britansku, ali i svetsku javnost kada su odlučili da se odreknu kraljevskih titula i dužnosti i odsele u Ameriku, prilično se dobro snalaze, sudeći po poslovima kojih su se dohvatili.

Par je nedavno potpisao i multimilionski ugovor sa striming platformom Netflix za koju će producirati dokumentarce i igrane filmove, dok će za Spotify, u okviru ugovora na više godine, snimati podkaste. Štaviše, za potrebe ekskluzivnog partnerstva sa platformom Spotify, Megan i Hari pokrenuli su i kompaniju za produkciju zvuka koju su nazvali Archewell Audio.

U retrospektivi je sasvim jasno da su Megan i Hari u startu i želeli da ne budu samo članovi kraljevske porodice, već svetske zvezde na tragu Džordža i Amal Kluni ili Baraka i Mišel Obame, Bijonse i Džej Zija.

U svetu bogatih su se odmah dobro snašli, ali za Harija i Megan to očigledno nije dovoljno. Oni žele da budu kao oni parovi koji više ne pripadaju samo jednoj instituciji ili industriji, već su prevazišli granice svoje profesije i stvorili prostor u kojem se mešaju filantropija, politika, zabava i biznis.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

I bračni par Obama je na Netflixu, a princ Hari je odavno dogovorio sa Oprom Vinfri emisiju o mentalnom zdravlju. Megan je u međuvremenu imala gostovanje u britanskom Vogu kada je uređivala jedno izdanje, dok istovremeno posećuju na odmoru Eltona Džona i bodre Serenu Vilijams dok osvaja još jedan US Open.

Meganini stavovi i pre i posle napuštanja porodice su izrazito politički, kako je pokazala knjiga o Megan i Hariju nazvana „Otkrivanje slobode“, objavljena posle njihovog napuštanja Britanije. Bilo da izražava mišljenje o feminizmu, BLM pokretu ili Trampu, već u prvim obraćanjima kao “slobodne žene” moglo je da se vidi koliko joj je to nedostajalo. Mnogi tvrde da je njena prava ambicija da se kandiduje za prvu tamnoputu predsednicu SAD, što se u knjizi svakako ne potvrđuje, ali ničim njene političke ambicije nisu ni demantovane.

Britanski tabloidi ni ovog puta nisu propustili priliku da još jednom istaknu kako Megan i Hari idu „stopama Mišel i Baraka Obame“, a Megan je u međuvremenu investirala i u kalifornijsku startap kompaniju koja pravi „prvi instant late sa ovsenim mlekom na svetu“.

Foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Pročitajte i:

Neki će se opet smejati poduhvatima odmetnutog bračnog para i govoriti o njihovom foliranju, ali istina je, međutim, da Megan Markl jeste užasno ambiciozna žena i da njeni ambiciozni planovi podrazumevaju da i Hari bude vrlo angažovan.

Imaju pravo oni koji im se sada na Tviteru rugaju jer su Hari i Megan, onda kada su odlučili da napuste kraljevsku porodicu, govorili između ostalog i o tome da žele da sačuvaju svoju privatnost koju su im najozbiljnije ugrožavali upravo britanski tabloidi, poznati kao neumoljivi i okrutni. Nisu ih štedeli, tačno, ali se Megan i Hari sada takođe ogoljavaju pred publikom, samo što ovog puta debelo to naplaćuju.

Za progresivce, kako je rekao nekadašnji lični sekretar Ledi Di Patrik Džefson, Megan je ona koja je preživela toksičnu britansku kuluturu snobova; za one konzervativnije Megan je ona koja je iskoristila svoje pravo punokrvne Amerikance da pokaže kraljici srednji prst i tim konzervativcima Megan i Hari izgledaju kao da su okrenuli leđa zemlji koja im je dala sve.

Stav Britanaca prema Megan Markl je prilično unison – ona im je otela princa, onog lepšeg, mlađeg i šarmantnijeg, omađijala ga i odvela u Ameriku. Amerikanci, sa druge strane, Meganin povratak na neki način doživljavaju kao malu pobedu.

I Megan se zaista, zaista dobro snalazi u Americi.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar