Foto: Queen’s Commonwealth Trust / Ferrari / Profimedia

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl javili su se iz Amerike i putem video poziva razgovarali sa mladim liderima iz Komonvelta, a oni koju pratili razgovor, kao i neki stručnjaci za govor tela, primetili su da je Hari izgledao "čudno" i "zarobljeno".

Hari i Megan javili su se iz svog doma u Los Anđelesu, a stručnjakinja za govor tela Džudi Džejms koja je analizirala snimak razgovora istakla je da je Hari izgledao „čudno“ i „obraćao se podu“ u nekim delovima razgovora, a pošto se pozicionirao u dalji ugao kadra, izgledao je kao da je „zarobljen“.

I korisnici društvenih mreža komentarisali su da im je bilo „neprijatno“ da gledaju javljanje vojvode i vojvotkinje od Saseksa, a jedan od njih napisao je da princ izgleda kao da je „talac“.

Džudi Džejms je navela i da je Hari, čim je izgovorio o tome kako Komonvelt i njegova baka, kraljica Elizabeta, moraju da se suoče sa svojom prošlošću i isprave greške iz prošlosti – što se ispostavilo najkontroverznijom izjavom koja je pokrenula talas uglavnom negativnih reakcija – odmah počeo da se pravda, čim je izustio te reči, što znači i da je odmah shvatio kakav će efekat one proizvesti.

Džudi je, prenosi Dejli mejl, istakla i da je Hari presedeo prvi deo videa „u tišini“ dok Megan obavlja uvodnu reč.

„Kadar prikazuje Megan maltene u sredini, što joj daje mogućnost da preostali prostor iskoristi za gestikulaciju i pokaže koliko je strastvena dok govori“, navela je Džudi. „Hari, sa druge strane, izgleda blago zarobljeno u jednom delu kadra, bez prostora za gestikulaciju i – na početku – priču.“

Pročitaj i:

Megan je zvezda, a Hari ili ponavlja njene reči ili ih potvrđuje dok ona govori. Takođe, dok Megan ima pogled koji angažuje gledaoce da aktivno slušaju, Hari deluje pomalo uvrnuto dok gleda u stranu, a potom u pod.

On je, dodaje Džudi, i verbalno nespretniji od Megan koja njegove rečenice brzo tranformiše u moćne fraze i nesklad između njegove nevešte komunikacije i njene elokvencije. A onda kada Hari pokušava da govori pomalo duhovtijim i opuštenijim tonom, Megan negativno reaguje i brzo ga ispravlja.

U međuvremenu na Tviteru sve popularniji postaju heštegovi #SavePrinceHarry i #FreeHarry – oslobodite Harija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar