Foto: EPA-EFE/KREMLIN POOL / SPUTNIK

Korisnici interneta već danima zbijaju šale na račun šest metara dugačkog belog stola za kojim su prošle nedelje tokom sastanka u Moskvi sedeli ruski predsednik Vladimir Putin i njegov francuski kolega Emanuel Makron, a juče i nemački kancelar Olaf Šolc.

PROČITAJTE JOŠ:

Budući da je Putin sedeo na jednoj strani stola, a Makron na drugoj, neki su njihov sastanak, koji je zbog napete situacije na rusko-ukrajinskoj granici zasigurno bio prilično ozbiljan, pretvorili u šaljivu partiju stonog tenisa, a drugi su konstatovali da za stolom ima mesta i za sve učesnike „Poslednje večere“.

Renato Polonja, stolar koji ga je napravio, rekao je za britanski Telegraf da su ga šale na račun stola koji je pre 25 godina napravio za Putinovog prethodnika Borisa Jeljcina zabavile, te da se nada da će sto pregovorima između Zapada i Moskve doneti sreću.

„Prepoznao sam ga čim sam ga video. Bio sam ponosan. Uvek sam emotivan kada vidim da je moj rad deo nečeg važnog“, rekao je Pologna i dodao: „Šale su bile jako smešne. Očigedno je da je sto ostavio utisak. Video sam da je neko od njega napravio klackalicu, što je bilo urnebesno. Neko je na njega stavio šipke za ples i pretvorio ga u striptiz klub. Mislim da se može reći da podstiče kreativnost“, dodao je.

Polonja je rekao da je sto napravio dok je od 1995. do 1997. radio na projektu za jednu od četiri palate Kremlja. Stolar kaže da su mere obezbeđenja bile stroge.

„U palatu smo ulazili sa propusnicama. Skenirali su se komadi drveta i nije mi bilo dopušteno da se bilo šta fotografiše“, rekao je Polonja, šef stolarske firme „Oak“, koja se nalazi na severu Italije.

Kako je stolar rekao u razgovoru za novine Korijere dela Sera ploča je napravljena iz jednog dela i bilo je jako teško sa njom raditi.

Vladimir Putin i Olaf Šolc Foto: Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Polonja je rekao da bi takav sto danas koštao oko 100 hiljada evra i istakao da je radio nameštaj i za arapske šeike i malezijske sultane.

Kad smo već kod rusko-italijanske robne razmene, podsetimo da je Putin svome prijatelju Silviju Berluskoniju poklonio – bračni krevet. Eskort dama Patricija D’Adario svojevremeno je rekla da se sa Berluskonijem imala odnos upravo na tom krevetu.

„Nismo te večeri ništa spavali“, rekla je D’Adario tokom telefonskog razgovora sa jednim posrednikom. Bezbednosne službe snimile su taj razgovor, a snimak je na kraju završio u medijima.

Berluskoni se Putinu odužio 2017. godine, kada mu je za 65. rođendan poklonio navlaku za pokrivač na kojem se njih dvojica rukuju, a u pozadini nalaze brojne znamenitosti iz Rusije i Italije, preneo je Jutarnji list.

BONUS VIDEO: Vladimir Putin o borbi Rusije sa Korona virusom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar