Elon Musks Jennifer Gwynne Foto:Courtesy RR Auction/Mega / The Mega Agency / Profimedia

Čuvanje stvari bivšeg nakon raskida ponekad može biti isplativo, pogotovo ako vam je bivši Ilon Mask. To potvrđuje i postupak Dženifer Gvin, bivše devojke osnivača Tesle, koja će na aukciji prodaje njihove zajedničke fotografije i njegove poklone za vrtoglavu sumu.

Njih dvoje su vezu započeli romansu još tokom prvih dana studija davne 1994. godine. Zajedno su bili nešto više od godinu dana, a tokom ovog romantičnog perioda milijarder joj je kupovao razne poklone koje ona sada prodaje.

Rešila je da na aukciju stavi 18 njihovih fotografija, na kojima Mask izgleda kao skroman prosečan student, rođendansku čestitku koju joj je poklonio, dragocenu ogrlicu koja je takođe bila poklon za rođendan.

„Srećan rođendan, Dženifer ljubavi, Ilon“, piše u čestitki.

Za ove predmete licitira se od nedelje ujutru. Za sada je najviša ponuda iznosi 7.000 dolara. Očekuje se da će čestitka dostići cenu od 10.000 dolara.

Dragocena ogrlica je napravljena od smaragda iz zambijskog rudnika smaragda u vlasništvu Maskovog oca Erola, bogatog južnoafričkog investitora i inženjera.

„Kada smo otišli ​​da posetimo Ilonovu majku u Torontu tokom božićne pauze 1994. godine mi je dao tu ogrlicu. Njegova mama je imala nekoliko sličnih ogrlica u kutiji u svojoj spavaćoj sobi, a Ilon mi je rekao da su iz rudnika smaragda njegovog oca u Južnoj Africi“, navela je bivša Maskova izabranica koja je sada srećno udata.

Dodaje da je ogrlicu nosila i nekoliko godina nakon raskida.

Pročitajte još:

Ogrlica se takođe nalazi i na dve fotografije, na jednoj su Mask i Gvin sa Maskovom majkom, manekenkom Mej Mask, a na drugoj su su Mask i Gvin na jednoj svečanosti. Svi koji žele da licitiraju mogu to da učine do srede, kada se aukcija zatvara, navodi CNN.

Znala da će biti uspešan

Inače, Mask i Gvin su se zaljubili na prvi pogled. Upoznali su se u jesen 1994. godine.

„Njegova stidljiva priroda me je u početku privukla… bio je moj tip“, rekla je Gvin koja je, kako tvrdi, znala da će Mask uspeti u životu.

Dodaje da je bio veoma fokusiran na svoje studije, stalno pričao o električnim automobilima i obrazovanje video kao odskočnu dasku.

Mask ju je osvojio kineskom hranom za poneti iz lokalnog restorana van kampusa pod nazivom Peking.

„Kada vam se udvara, znate da je zainteresovan, ali nije bio izuzetno ljubazan. Bili smo intimni kada je trebalo… ali nije bilo držanja za ruke ili nečeg sličnog. Voleo je da bude sa mnom. Jednostavno je voleo da ima nekoga sa sobom, nekoga ko će ga podržati“, otkrila je Gvin.

Napomenula je da je majka milijardera divna žena koja je nju i Maska jednom prilikom vodila na predstavu na Brodveju. Oca milijardera nije upoznala, a vlasnik Tesle joj je napomenuo da njih dvojica nisu u dobrim odnosima, što se u međuvremenu promenilo.

BONUS VIDEO Ilon Mask kupuje Tviter kraj cenzure ili početak slobode govora mržnje?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram