Foto:EPA-EFE/SHAWN THEW

Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je guvernera Njujorka Endrua Kuoma da podnese ostavku nakon što je specijalna komisija sastavila izveštaj na 165 strana, u kome se navodi da je Kuomo seksualno zlostavljao i uznemiravao sedam žena.

Komisija je danas optužila Kuoma da je seksualno uznemiravao, zlostavljao i nedolično se ponašao prema sedam žena koje su radile u njegovoj administraciji.

Guverner je odmah pozvan da podnese ostavku,  što je on kategorično odbio. U obraćanju naciji saopštio je da nikada nije nedolično dodirnuo neku od svojih saradnica, kao i da ne želi da podnese ostavku dok se optužbe ne potvrde nezavisnom istragom.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nakon nekoliko sati reagovao je i predsednik Bajden, koji kaže da podržava sve koji su tražili ostavku guvernera Njujorka.

„Pozivam ga da podnese ostavku. Razumem da će možda doći i do postupka izglasavanja nepoverenja, ali mislim da on sam treba to da uradi“, rekao je Bajden odgovarajući na pitanja novinara u Beloj kući.

Kuoma su bivše saradnice optužile da im se neprikladno obraćao i dodirivao. Lindzi Bojlan, koja je bila zvaničnica za ekonomski razvoj u njegovom kabinetu, tvrdi da joj je ponudio da igraju „strip poker“, a kasnije je na silu poljubio.

Kuomova nekadašnja izvršna asistentkinja Šarlot Benet je ispričala kako je nekoliko puta ispitivao da li voli seks sa starijim muškarcima, uz komentar da on traži devojku.

Žena koja je želela da ostane anonimna iznela je najteže optužbe na račun aktuelnog guvernera Njujorka. Ona tvrdi da joj je zavukao ruku pod majicu i dodirivao joj grudi dok su bili sami u kancelariji, gde je namamio izgovorom da mu je potrebna pomoć oko tehničkih problema.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar