Joe Biden
Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Menadžment kampanje Bajdena pozvao je danas na odlaganje predsedničke debate zakazane za 15. oktobar, s obzirom na odluku američkog predsednika Donalda Trampa da na njoj ne učestvuje, jer je odlučeno da debata bude virtuelna

Kandidat demokrata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden negativan je na koronavirus, saopšteno je iz njegove kampanje.

Menadžment kampanje Bajdena pozvao je danas na odlaganje predsedničke debate zakazane za 15. oktobar, s obzirom na odluku američkog predsednika Donalda Trampa da na njoj ne učestvuje, jer je odlučeno da debata bude virtuelna.

„S obzirom na to da je Tramp odbio da učestvuje u debati, nadamo se da će Komisija za predsedničke debate odložiti taj događaj za 22. oktobar, kako on ne bi mogao da izbegne odgovornost“, navela je portparolka Bajdenove kampanje Kejt Bedingfild, prenosi Rojters.

Kampanja Trampa saglasna je sa predlogom kampanje njegovog demokratskog protivkandidata da druga debata bude odložena za 22. oktobar, nakon što je Komisija odlučila da zbog Trampovog zdravstvenog stanja ona bude virtuelna.

„Komisija i mediji ne mogu večno da kriju Bajdena, Amerikanci zaslužuju da im se kandidati direktno obrate 22. i 29. oktobra“, naveo je menadžer Trampove kampanje Bil Stepijen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar