Princ Hari Foto:Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Autobiografija princa Harija "Spare" je najbrže prodavana knjiga ikada, a koja nije fikcija, sa ciframa od 400.000 primeraka do sada u tvrdim povezima, e-knjigama i audio formatima prvog dana objavljivanja.

Lari Finlej, generalni direktor Transworld Penguin Random House, rekao je;

„Uvek smo znali da će ova knjiga proleteti, ali prevazilazi čak i naša očekivanja. Koliko znamo, jedine knjige koje su prodate više prvog dana su one sa drugim Harijem (Poterom) u glavnoj ulozi“.

Podsetimo, Hari je danas u Njujork promovisao svoju knigu „Rezerva“ (Spare), koja je danas izašla i u Velikoj Britaniji, a koja je već uspela da šokira svet.

Publikaciju su dosad propratila četiri televizijska intervjua u Velikoj Britaniji i SAD, gde Hari sada živi sa suprugom Megan.

Sadržaj memoara, koji će biti dostupan na 16 jezika i u obliku audio knjige, već je uveliko procurio nakon što su primerci greškom ranije pušteni u prodaju u Španiji.

Megan Markl i princ Hari Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U knjizi je Hari otkrio da ga je njegov brat Vilijam fizički napao dok su se svađali zbog Megan, tvrde oni koji su uspeli da se domognu prvih primeraka.

Princ Hari Foto:Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Među ostalim opisuje kako je izgubio nevinost, priznaje da je kao tinejdžer uzimao droge i otkriva da je ubio 25 ljudi dok je služio u Avganistanu kao pripadnik britanske vojske, zbog čega su ga osudili talibani.

U knjižari na londonskoj železničkoj stanici Viktoriji, zaposleni su izvadili nove primerke knjige iz kutija tačno u ponoć.

Među prvima koji su u rukama imali knjigu u Velikoj Britaniji je Kris Imafidon, predsednik obrazovne dobrotvorne organizacije, koji je rekao da „jako želi da sazna šta Hari ima da kaže o onome kroz šta je prošao u životu“.

I Sara Nakana (46), geodetkinja, koja je strpljivo čekala u redu rekla je da želi da čuje Harijevu priču ispripovedanu njegovim rečima, jer joj se čini da britanski mediji u ovom trenutku jako kritički preispituju sadržaj knjige i huškaju britansku javnost protiv princa Harija.

Kraljevska porodica, posebno Vilijam i aktuelni kralj Čarls III, strahuju od brojnih neugodnih i opasnih otkrića iz knjige, dok britanski mediji do najsitnijih detalja seciraju Harijeve tvrdnje.

***

BONUS VIDEO: Koga je sve „prodrmala“ ispovest princa Harija? – gosti Danica Ilić i Robert Čoban

Komentari

Svi komentari (0)