Andrija Mandić Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kandidat je za predsednika Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) i istaknuto da finalna verzija sporazuma koji definiše raspodelu resora u novoj vladi tek treba da bude usaglašena.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin rekao je za Radio Crne Gore da ne vidi zašto bi se neko protivio kandidaturi Mandića za predsednika parlamenta.

To i pripada koaliciji ‘Za budućnost Crne Gore’, a ta koalicija će suvereno odlučiti ko će to biti, da i će biti gospodin Andrija Mandić ili neko iz te koalicije, to je već unutrašnja stvar koalicije ZBCG“, kazao je Dobričanin, prenosi RTCG.

On je naglasio da podela ministarstava još nije konačna.

„To još do detalja nije ispregovarano, i to će se u narednim danima, vrlo brzo, finalizovati. Nadamo se da ćemo imati novu vladu do kraja ovog meseca ili već početkom novembra“, naveo je Dobričanin.

PROČITAJTE JOŠ:

Nacrt sporazuma koji je mandatar Milojko Spajić ponudio partijama, potencijalnim konstituentima, prihvatljiv je za sve, potvrdio je Dobričanin.

„Suštinski, mislim da smo se svi saglasili da je taj sporazum korektan“, rekao je Dobričanin.

Učesnici pregovora saglasni su i da treba pozvati GP URA u razgovore o vladi.

„Treba pregovarati sa svim subjektima koji su 30. avgusta pokazali kapacitet da sruše DPS sa vlasti“, naveo je Dobričanin.

On kaže da ne misli da su ambasadori uticali na formiranje vlade.

„Ako smo suverena država vladu treba da pravimo kako građani hoće, ako nismo, neko treba da izađe i to da kaže“, rekao je Dobričanin.

BONUS VIDEO: Dritan Abazović za Nova.rs: Partizan je kult i brend kao niko pre, Jokić je košarkaški Mesi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare