Darija Dugina, komemoracija, sahrana Aleksandar Dugin
Aleksandar Dugin Foto: REUTERS/Maxim Shemetov

Komemoracija Dariji Duginoj koja je ubijena u eksploziji u subotu uveče održana je danas u Moskvi. Njen otac, filozof i jedan od najbližih saradnika Vladimira Putina - Aleksandar Dugin, otkrio je o čemu je poslednji put razgovarao sa ćerkom.

„Izvinite, ne mogu da govorim. Zahvalan sam vama, svim našim ljudima, svima koji su se odazvali, koji su pisali“, rekao je Dugin, prenosi Komsomoljskaja pravda.

Darija Dugina, komemoracija, sahrana Aleksandar Dugin
Aleksandar Dugin Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

„Ona je umrla za narod, za Rusiju. Umrla je na tom frontu, kojeg nema – već ovde. Živela je u ime pobede i umrla u ime pobede“, naglasio je filozof.

Foto:Not supplied / WillWest News / Profimedia

Dugin se prisetio i poslednjeg razgovora koji je vodio sa svojom ćerkom pre njene smrti. Prema njegovim rečima, Darija je tada govorila o želji da zajedno sa svojom zemljom bude na našoj strani dobra.

Darija Dugina, komemoracija, sahrana Aleksandar Dugin
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

„Nije se plašila, zaista. I poslednji put kada sam razgovarao sa njom, rekla je: „Tata, želim da budem heroj, ratnik, želim da budem sa svojom zemljom. Želim da budem na strani sila svetlosti“, rekao je Aleksandar Dugin tokom ceremonije ispraćaja.

PROČITAJTE JOŠ:

Darja Dugina je ubijena 20. avgusta 2022. godine, kada je njen automobil eksplodirao u Podmoskovlju.

Kako navodi Federalna služba bezbednosti, iza ubistva Dugine navodno stoje ukrajinske specijalne službe. Navodi se da je u pitanju 43-godišnja državljanka Ukrajine Natalija Vovk. U Moskvu je stigla 23. jula sa ćerkom Sofijom Šaban i iznajmila stan u zgradi u kojoj je živela Dugina.

Istovremeno, ruske specijalne službe javljaju da je meta napadača bila Darija Dugina, a ne njen otac Aleksandar, kako se isprva pretpostavljalo.

BONUS VIDEO: FSB video Darija Dugina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare