Foto:Investigative Committee of Russia/Handout via REUTERS ,AP Photo/Francesca Ebel,Printscreen YouTube/Study Channel dedicated to Prof. Alexander Dugin

Ruski novinar, istraživač i aktivista iz Moskve Kamil Galev tvrdi da je Darja Dugina, ćerka ruskog filozofa Aleksandra Dugina koja je ubijena u eksploziji bombe podmetnute ispod automobila, bila ambiciozna mlada žena koja je sebe čak smatrala potencijalni vođom, čak i da je sebe pokušala da postavi za ministra odbrane.Takođe, tvrdi da je često privatno kritikovala aktuelnog ministra odbrane Sergeja Šojgua.

„Iskoristila je međunarodni brend svog oca kako bi izgradila svoju mrežu u Rusiji. Ona je zaista bila pametnija od prosečnog ‘zlatnog’ deteta i sebe je smatrala potencijalnim nacionalnim vođom. Poslednjih meseci, nije ćutala o lošim ruskim vojnim rezultatima. Stalno je kritikovala ministra odbrane Šojgua (privatno) i insistirala da bi bilo dobro da je ona ministarka odbrane. Iz nekog razloga, pokušala je sebe da postavi za ministarku odbrane, ne znam zašto“, rekao je Galeev.

Takođe, naveo je kako je Dugina bila opsednuta radom francuske političarke Marin Le Pen.

„Konstantno je govorila o tome kako je Marin Le Pen sjajna i neshvaćena, kako je dobro poznaje i očigledno je vidi kao uzora. Ono što je bilo interesantno kod Darje jeste kontrast između njenog privatnog i javnog nastupa. Javno je uglavnom pratila očevu priču. Javno se žalila na previše blag način ratovanja u Ukrajini i pozvala na strožije mere protiv ‘neljudi’. U javnosti je bila vatrena i beskompromisna“, ističe novinar.

S druge strane, privatno je bila potpuno drugačija.

„Bila je neka vrsta kameleona. Shvatila bi šta misle njeni sagovornici i predstavila bi se kao da ima isto mišljenje. Ako su sagovornici bili protiv rata, bila je i ona. U javnosti je bila jastreb, pozivala je ne eskalaciju. Privatno bi se ipak rugala čitavom projektu nezavisnog Donjecka i Luganska“, naveo je Galeev.

Pročitajte još:

Između ostalog, ona je ismevala i očeve ideje ukoliko bi shvatila da bi mogla zbog toga steći simpatije javnosti.

„Kada god je osetila da bi to moglo pridobiti simpatije, ona je kritikovala tatine planove. Tvrdila bi da i većina njenog društva deli isti osećaj. Navodila bi da većina oseća prezir prema očevima“, poručio je ruski novinar.

Na kraju, naglasio je kako su ovakvi stavovi bili logični za osobu poput nje.

„U potrazi za slavom, radije ćete se distancirati od oca. Međutim, što više to radite, više ste nepoznati javnosti. Svet ne zanimate kao individua. Za njih ćete uvek biti ćerka Dugina. Mnogi opisuju Dariju kao nevinu u svemu tome. Bila je suprotno od toga. Ne radujem se smrti vojnih obveznika i seoskih idiota koje su visoke plate namamile u vojsku. Međutim, za zlatno dete koje je koristilo rat i genocid kako bi unapredila svoju karijeru, to je najviše što se možete približiti nepomešanom zlu“, zaključio je Kamil Galev.

BONUS VIDEO FSB objavio snimke: Šta je osumnjičena za ubistvo Dugine radila u Rusiji VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar