Foto: Video/Nova.rs

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade i lider Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović kazao je da "ako se bude ostalo pri onome što je stav premijera i način, danas vlada neće doneti odluku o sankcijama Rusiji."

Abazović je to saopštio novinarima nakon konferencije Centra za demokratsku tranziciju (CDT) „Mreža dezinformacija: ukradena demokratija“.

On je poručio da premijer Zdravko Krivokapić želi da se formira koordinaciono telo za sprovođenje sankcija, „ali da sankcije treba prvo da se uvedu“.

Abazović je dodao da Vlada odlukom o sankcijama treba da obuhvati „neke medije u kontekstu dezinformacija“, te da toga „do sada nije bilo.“

Dritan Abazović Foto: Mediabiro

„Prošli su beranski izbori. Sad je šansa da se donese odluka ali ako žele na taj način da je donesu, neću glasati za to. To je dalje blamiranje države“, poručio je Abazović.

Govoreći o manjinskoj vladi rekao je da je jedan razgovor imao jutros i da su „jako blizu rešenju i predstavljanju nove vlade“.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Dobio sam mandat da sastavim manjinsku vladu, ne tehničku. Ako još neko želi da nam se pridruži nije kasno. Ne želim da postavljam rokove, ne mogu da budem nadležan za delovanje političkih partija u parlamentu. Što se mene tiče sutra ujutro može biti sednica. Rekao sam kad sam dobio mandat da ću biti spreman za 14 dana i bio sam spreman. Ja sam svoj posao završio i nadam se da će Crna Gora jako brzo dobiti vladu“, kazao je Abazović.

On je rekao da je situacija u Ukrajini „malo promenila kontekst“ u smislu da je „potreban širi konsenzus“, dodajući da to neće ići „na štetu SNP-u“, prenele su Vijesti.

BONUS VIDEO Abazović o sankcijama Rusiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar