Dritan Abazović
Foto: N1

Lider pokreta URA Dritan Abazović izjavio je večeras da da je sa DPS-om završeno i da će uslediti njegov pad i u ostalim gradovima Crne Gore.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Cilj je ispunjen – DPS je pao s vlasti, SDP je nestao sa političke scene. Mislim da je sa DPS-om generalno završeno, da je ovo početak njegovog pada u ostalim lokalnim samoupravama“, istakao je Abazović.

On je čestitao pobednicima na ostvarenom rezultatu i naveo da će razmotriti priključenje koalicijama, ukoliko URA bude pozvana od strane DF-a ili Demokrata.

„Ako pozovu – dobro, ako ne, imaju dovoljno mandata da sami formiraju vlast i mi im čestitamo. Ne vidim razloga ni da se namećemo. Mi baštinimo drugačije vrednosti, naročito u odnosu na jedan blok. Mi smo raspoloženi da pomognemo, ali isto smo više nego zainteresovani da sačuvamo sve principe za koje se borimo“, rekao je Abazović na pres konferenciji.

„Nije lako stvarati građansko društvo, ali to su obaveze i dužnosti političara da ih promovišu. Mislim da je pred nama dug put i da je ovo jedna stepenica koja se prešla na putu ka ostvarenju tog cilja“, rekao je Abazović.

Ocenio je da postoje pojedinci koji smatraju da su osvajanjem vlasti zapravo „osvojili priliku da eliminišu sve slobode“ onih koji ne razmišljaju kao oni, ali se to, kako je poručio, neće desiti.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare