Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Dugo očekivana biografija Megan Markl "Osveta, Megan, Hari i rat između Vindzorovih", koju je napisao Tom Bauer uskoro će ugledati svetlost dana. Očekuje se da u ovoj knjizi do srži bude ogoljena mračna strana vojvotkinje od Saseksa, a britanski mediji otkrivaju zbog kojih poglavlja Markl najviše boli glava.

Biografija se bazira na pričama ljudi koji su bliski kraljevskoj porodici, a koje do sada nikada nisu objavljene.

Više izvora je potvrdilo za Miror da Megan zbog izlaska ovog dela itekako strahuje.

Foto: EPA-EFE/KIM LUDBROOK

I sam autor je rekao će da svi koji kupe knjigu biti i više nego šokirani onim što čitaju, a najviše zbog ovih pet tajni:

1. Kraljica nije želela Megan na sahrani princa Filipa

Kako su naveli izvori, u fokusu knjige biće priča o tome kako je kraljica je rekla jednom od svojih najpoverljivijih članova osoblja da joj je laknulo što Markl nije prisustvovala sahrani princa Filipa.

Pročitajte još:

„Hvala Bogu“, navodno je rekla Elizabeta kada joj je saopšteno da vojvotkinja od Saseksa ne dolazi.

Inače, sahrana princa je održana 17. aprila samo mesec dana nakon što su Hari i Megan dali šokantni intervju Opri Vinfri u kome su tvrdili da je kraljevska palata strahovala od toga da vojvotkinja rodi bebu malo tamnije kože.

2. Histerija nakon naslovne strane Vanity Fair-a

Pomenuti intervju koji je kraljevski par dao najpoznatijoj američkoj voditeljki, nije prvo istupanje Markl koje je razbesnelo Bakingemsku palatu . Nekoliko godina ranije, 2017. godine, vojvotkinja od Saseksa dala je intervju sa naslovom „Ona je samo divlja zbog Harija!“ za septembarsko izdanje Vanity Fair-a.

Tada je, kako piše u ovoj knjizi, došlo do ogromne svađe u palati.

„U roku od nekoliko sati, Megan je nazvala urednike časopisa i rekla da se hitno izbace delovi intervjua u kojima govori o suprugu. Besno je pitala zašto fokus nije bio na njenom društvenom aktivizmu“, piše u knjizi.

„Ken Sanšajn se plašio da će Megan otpustiti njegovu agenciju. Zbunjen zašto je Bakingemska palata ljuta, pozvao je urednika časopisa da mu iznese ono što je zamislio kao krajnju pretnju.

3. Od tada ne dozvoljava pitanja o Hariju

Kako navodi autor knjige, Markl od tada insistira da se pitanja vezana za Harija svedu na minimum. Takođe ističe da je to od nje zahtevao upravo Hari.

Megan i princ Hari
Megan i princ Hari Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

„On smatra da je na njegovu majku, princezu Dajanu negativno uticalo to što je aktivan komentarisala političke teme. Zbog toga je zamolio Megan da ćuti o osetljivim stvarima- Donaldu Trampu, rasi, njihovoj vezi, a posebno o njemu samom. Nije smeo da bude spominjan“, navodi se u knjizi.

4. Par je bio besan zbog zahteva za dolazak na platinasti jubilej

U biografiji se navodi i da su Hari i Megan bili jako besni nakon što je Palata odbila sve njihove zahteve za dolazak na platinasti jubilej povodom kraljičinih 70 godina na tronu.

Naime, oni su želeli da više putuju po Britaniji tokom posete, ali se to nije dogodilo. Takođe, želeli su i na balkon da pozdrave hiljade građane, ali im ostali članovi kraljevske porodice to nisu dozvolili.

5. Čarls je stavio veto na njihov izlazak na balkon

Da ne izađu na balkon insistirao je upravo Harijev otac brat princ Čarls. Navodno je naveo da ih ne želi na balkonu, zbog toga što su Saseksi sada „obični građani“. Nije im dozvoljeno da izađu na balkon, niti da se voze kraljevskom kočijom tokom platinastog jubileja.

Kraljica Elizabeta sa porodicom
Kraljica Elizabeta sa porodicom Foto:EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Navodi i da je par pitao da li može da ima sastanak sa kraljicom, ali im je tada samo dozvoljeno da se susretnu sa princom od Velsa.

Na kraju su navodno ipak sreli sa kraljicom, ali je pitanje njihovog izostanka sa balkona ostalo „nerešeno“.

BONUS VIDEO: Incident na proslavi jubileja kraljice Elizabete

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare