Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Bakingemska palata verovatno neće objaviti izveštaj o tvrdnjama da je vojvotkinja od Saseksa Megan Markl maltretirala kraljevsko osoblje, pre nego što su ona i njen suprug princ Hari napustili kraljevsku porodicu i preselili se u SAD, tvrde izvori.

Megan Markl je optužena da je maltretirala svoje osoblje u vreme dok su ona i Hari živeli u Velikoj Britaniji. Nekoliko zaposlenih je u roku od nekoliko meseci dalo otkaze, a vremenom su priče o teškoj naravi vojvotkinje postale sve učestalije.

Iako je kraljevska porodica tražila nezavisnu istragu privatne advokatske firme, izveštaj po svemu sudeći nikada neće ugledati svetlost dana, objavio je Sandej tajms.

Osoblje palate je reklo da je ovo pokušaj da se zaustave tenzije između Saseksovih i ostatka kraljevske porodice. Obavljeni su razgovori sa ukupno četiri ili pet članova nekadašnjeg tima Saseksovih u okviru zvaničnike istrage palate o ovom pitanju.

Nešto više od godinu dana, otkako je pokrenuta istraga, kraljevski izvaničnici su do sada odbijali da otkriju bilo koji od svojih nalaza – ili čak da potvrde da li će rezultati istrage biti uključeni u ovogodišnji izveštaj koji bi trebalo da bude objavljen u junu.

Palata neće daviti javnu izjavu o izveštaju, niti priznati promene u svojoj politici oko ljudskih resursa nakon glasina da je Megan navodno maltretirala osoblje.

PROČITAJTE JOŠ:

Dvoje viših zvaničnika je optužilo Megan da ih je maltretirala, dok je drugo dvoje bivših zaposlenih reklo da ih je vojvotkinja od Saseksa ponizila. Još jedna zaposlena je rekla da je Megan bila „emotivno okrutna i manipulativna“, što bi se moglo nazvatiti „maltretiranjem“.

Megan je ove tvrdnje odbacila i kasnije je u interjvuu Opri Vinfri rekla da je Bakingemska palata koristila medije da „prenosi potpuno lažnu priču“.

U istom intervjuu, Megan i Hari su izneli niz tvrdnji za koje se kasnije pokazalo da su lažne.

BONUS VIDEO: Megan i Hari u Njujorku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News