Foto: N1

30. oktobra 2014, televizija N1 je emitovala prve vesti u tri centra - Beogradu, Zagrebu i Sarajevu. Od tada, principi kojima se ova televizija vodi su tačno, objektivno i istinito informisanje. Danas, nakon punih šest godina, u tom smislu se ništa nije promenilo. Ovaj nezavisni medij čuven je po objektivnom izveštavanju o aktuelnim dešavanjima u Srbiji, regionu i svetu. Upravo zbog ovoga televizija N1 je stekla renome medija kome se veruje.

PROČITAJTE JOŠ

Uprkos različitim vrstama pritisaka, pretnjama i brojnim drugim izazovima, N1 već šest godina prati rad vlade, predsednika, parlamenta, lokalnih vlasti i sva društvena zbivanja. U Srbiji to nije lako i zbog velike zatvorenosti državnih organa i teškog pristupa informacijama koje su od javnog značaja. Ipak, to ih nije zaustavilo da novinarski posao obavljaju uz apsolutno poštovanje kodeksa koje ova profesija nalaže.

Televizija N1 danas proizvodi više od 10 sati živog programa dnevno u brojnim emisijama. Na N1 nema zabranjenih tema, nema ni zabranjenih pitanja. Društvene pojave i političke opcije sagledavaju se iz svih uglova, a mišljenja se traže od svih relevantnih i pouzdanih sagovornika i izvora.

Zbog insistiranja na istini, mnogi izbegavaju da gostuju na N1, ali i da odgovore na direktna pitanja, i to punih šest godina.

Zbog novinarske hrabrosti, etike i istrajnosti u tome da brane postulate novinarske profesije, reporteri N1 osvojili su tokom godina osvojili više nagrada u različitim žanrovima.

Adam Santovac Foto: N1info

Prva priznanja su došla portalu, koji je u dva navrata proglašen za najbolji, a onda su se ređale i individualne nagrade. Adam Santovac osvojio je nekoliko priznanja. Tu je i kolektivna nagrada „Staša Marinković“ i dve nagrade koje su nedavno uručene hrabroj reporterki Jeleni Zorić – za filantropiju, dokumentarce o kovid bolnicama, kao i nagrada „Dušan Bogavac“. Naime, novinarsku nagradu za etiku i hrabrost, koja nosi ime po Dušanu Bogavcu, pored Jelene Zorić dobio je i snimatelj Aleksandar Cvrkotić.

Jelena Zorić Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Redakcija portala Nova.rs kolegama sa N1 želi srećan šesti rođendan i da nastave da građane izveštavaju kao i do sada – tačno, objektivno, a nadasve nezavisno i bez cenzure.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.