Danas i novinari N1 dobitnici nagrade za etiku i hrabrost

Društvo 19. okt. 202015:45
Podeli:
Foto: N1

Žiri novinarske nagrade za etiku i hrabrost “Dušan Bogavac”, koju dodeljuju Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Fondacija “Dušan Bogavac”, odlučio je da su dobitnici nagrade za ovu godinu redakcija lista Danas i novinarka i snimatelj Televizije N1 - Jelena Zorić i Aleksandar Cvrkotić, saopšteno je iz NUNS.

Kako je objašnjeno, Zorić je svojim hrabrim i etičkim angažmanom tokom 2020. godine, a naročito za vreme građanskih protesta početkom jula, potvrdila sve atribute časnog i profesionalnog žurnalizma, kao i snimatelj Cvrković, „kao simbol svih odvažnih snimatelja i fotografa, koji kamerom, bez obzira na uslove i prilike, beleže važne trenutke“.

Redakcija Danasa već više od dve decenije nastoji da svojom uređivačkom politikom i publikovanim sadržajima na delu pokaže standarde etičkog i hrabrog novinarstva, a to usmerenje i opredeljenje dokazali su i tokom ove godine i trenutno je, smatra žiri, jedini slobodni i nezavisni dnevni list u Srbiji, što nažalost govori o turobnoj slici medijske scene.

U užem izboru za nagradu ove godine su bili i redakcija BIRN, novinarka Tamara Grujić za TV serijal “Sa Tamarom u akciji”, kolumnista lista Danas i pozorišni reditelj Zlatko Paković, i novinarka i urednica portala Južne vesti Gordana Bjeletić.

Dodela nagrade biće u sredu, 28. oktobra, od 12 sati, u beogradskom Medija centru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar