Sabac
Šabac sukob demonstranata Foto:Marko Zamurović

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) i Otvorena građanska platforma Akcija saopštile su danas da je incident u Šapcu koji se desio prilikom blokade saobraćaja "jasno pokazao da Srbija više nije država njenih građana, već država naprednjaka i kriminalna hunta".

„Velika je sramota da država Srpske napredne stranke (SNS) zloupotrebljava policiju, koja umesto da čuva red i mir, služi kao obezbeđenje kriminalcima smeštenim u 40 službenih crnih škoda ‘superb’ i naoružanim palicama i čekićima“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je vozača bagera koji je krenuo da gazi ljude da bi raščistio put autobusima koji su bili „prepuni zavedenih naprednjaka koji su se po zadatku zaputili na SNS događaj u Beogradu, trebalo je odmah zaustaviti i privesti“.

Takvim potezom, prema njihovim rečima, vraća se „stara radikalska politika huškanja“.

„Izazivaju podele među građanima, da se ne bi borili za svoja prava, već međusobno, dok huligani nesmetano tuku i gaze, uz opasnost da nekoga povrede ili ubiju“, piše u saopštenju.

Iz ZZS su istakli da su se građani okupili na protestima i blokirali puteve širom Srbije da bi mirno iskazali svoje nezadovoljstvo zbog usvajanja Zakona o eksproprijaciji.

„Na početku protesta policiji je jasno naglašeno da se radi o mirnom protestu, što se i desilo, tako da smatramo da je hapšenje građana u Novom Sadu i Valjevu – među kojima je bilo i žena, kao i odbornik Skupštine Valjeva Željko Trifunović – bespotrebna demonstracija sile i licemerje“, ocenili su iz ZZS.

ZZS i Akcija pozvali su policiju da stane uz građane, a „ne da slepo sluša vlast“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar