Ispred policijske stanice u Šapcu večeras je organizovan novi protest zbog hapšenja traktorista iz tog grada.

Građani Šapca ponovo su se večeras okupili na novom protestu, nakon današnje blokade. Oni su došli ispred policijske stanice u Šapcu zbog hapšenja traktorista koji su danas blokirali Novi most u tom gradu.

Okupljenima ispred stanice obratio se i Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju i tom prilikom istakao da pred policijskom stanicom traže od policije da radi svoj posao. On je pozvao sve okupljene da dođu sutra u 18 časova na veliki građanski protest u Beogradu ispred Skupštine Srbije.

„Nikada mi nije palo na pamet da ćemo da dođemo pred zgradu policije da tražimo da od njih da rade svoj posao, ali mi smo prinuđeni da to radimo. Očigledno je neko rekao polciji da se povuče i da pusti batinaše na nas“, rekao je Zelenović.

Jedan od okupljenih izašao je iz stanice i naveo da su navodno dobili informacije od, kako tvrdi, MUP-a da su oni dovedeni na informativni razgovor u svojstvu građanina i da su oni navodno pušteni. Okupljeni su ipak sa druge strane tražili od policije da dostave dokaz da su traktoristi pušteni.

Učesnici protesta traže od policije i da uhapse one koji su ranije danas motkama i bagerom krenuli na građane.

Nebojša Zelenović je najavio podnošenje krivičnih prijava protiv osoba koje su danas napale građane.

„Ako ne dobijemo te podatke do utorka, vidimo se u utorak uveče ispred opštine“, predložio je Zelenović, a okupljeni su odgovorili sa „ovde čekamo“.

Nema informacija da li je priveden i neko od batinaša koji su napali okupljene građane na mostu i tukli ih drvenim palicama, štanglama i čekićima ili su oni pušteni na skup SNS-a u Beogradu.

Podsetimo, bager kojim je krenuo na okupljene građane koji su danas protestovali u Šapcu, vozio je Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak.

U ranijoj izjavi za Nova.rs Dušan Kostadinović, generalni sekretar DS, koji je danas bio na licu mesta rekao je i da su iza bagera išli naoružani kriminalci batinaši koji su okupljene građane napali sa motkama. Policija nije reagovala dok su besni mladići naoružani palicama i motkama udarali ljude koji su mirno stajali na ulici.

Bonus video – Navijači tuku ljude

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare