Foto: ATAImages

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) i lider Otvorene građanske platforme Akcija Nebojša Zelenović na svom Instagram nalogu objavio je video snimak sa današnjeg protesta aktivista u Šapcu na kojem se jasno može videti kako naoružana banda mladića motkama nasrće na aktiviste koji su mirno protestovali.

Kako je Zelenović objasnio, na snimku je jasno vidi kako članovi bande motkama nasrću na građane.

„Policija je dobila direktivu da se povuče, iza čega je usledio orkestrirani napad naoružane bande lokalnih kriminalaca iz službenih vozila RS koji su batinali građane koji su mirno protestovali“, piše u opisu ispod videa koji je objavio Zelenović.

Pročitajte još:

Podsetimo, u Šapcu je došlo do incidenta tokom blokiranja saobraćajnica. Naime, kako se vidi po snimcima sa društvenih mreža, jedan bagerista nije želeo da stane i krenuo je kroz grupu okupljenih građana.

Osoba koja je pored njega, sa bagera, snimala okupljene građane, šutnula je muškarca koji je pokušao da se popne, a onda je izbila tuča.

Građani su blokirali saobraćaj baš ispred nekoliko autobusa koji su prevozili pristalice Srpske napredne stranke, ali nije bilo nikakvih incidenata dok je bio prisutan policijski kordon.

Ali, u jednom trenutku policajci su se povukli, a na ljude je krenuo bager koji je silom pokušavao da probije blokadu. Ipak, to nije dalo rezultata jer su ljudi bili uporniji, uprkos mogućnosti da neko bude ozbiljno povređen ili čak da strada.

Tada su se pojavili su se maskirani mladići, naoružani drvenim palicama, štanglama i čekićima, za koje se pretpostavlja da su članovi nekih navijačkih grupa.

BONUS VIDEO: Blokada autoputa iz drugog ugla

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram