Nebojša Stefanović i Zorana Mihajlović
Nebojša Stefanović i Zorana Mihajlović Foto: EPA/ZOLTAN GEREGELY KELEMEN/TANJUG/ RADE PRELIC

Ako je verovati tabloidima (a njima uvek valja verovati kada rade direktan prenos mentalnog stanja vladajuće stranke) Zorana Mihajlović, ministarka energetike, na tankom je ledu - poput onog koji će uskoro okovati dalekovode od Peštera do Horgoša.

Jučerašnje otvoreno pismo bivšeg direktora EPS, popularnog Miće iz Obrenovca, otkrio je da pojedinci u energetskom sektoru nisu naklonjeni ministarki, da je krive za havariju koja je pogodila TENTT i Kolubaru, da joj, ukratko, žele videti leđa.

„Upozoravam vas na sledeće. Ukoliko gospođa Zorana Mihajlović ostane na čelu Ministarstva rudarstva i energetike duže od tri meseca, ako bude vodila to ministarstvo i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem je osuđen na smrtnu kaznu, na potpunu propast. Gospođa Mihajlović radeći za svoje mentore iz zapadnih ambasada i svoje poslovne partnere, ne uništava samo jedno od najvažnijih ministarstava, ona potpuno razgrađuje naš celokupni elektroenergetski potencijal i uništava taj sektor, koji je srce naše države. Kao čovek, koji nema visoke titule i koji nije vaspitan tako da ume na pravi način da se smeška licemerima iz kruga dvojke, ali kome su Srbija i naš narod, naša država, u srcu, upozoravam vas i molim da preduzmete sve kako bi na čelo tog ministarstva nakon izbora došao neko ko voli svoju državu, a ne samo svoj džep i svoju fotelju, koju pokušava da sačuva preko zapadnih ambasadora“, plače ražalovani vlasnik pečenjare.

Svi elementi su tu: zapadne ambasade, uništavanje države, smeškanje licemerima iz kruga dvoje…Nema sumnje, ovakav literarni i analitički talenat morao je da izađe iz pera Milorada Grčića. Ko sumnja?

Kroz isto je prošao ministar Stefanović. I njega su postavljale zapadne ambasade; i on je ostavio svoj sektor u ruini; i on je flertovao sa neprijateljima predsednika Srbije. A kako se to završilo?

Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO: Mića zapalio – Mentalno razgibavanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare