Zoran Živković, Aca Lukas
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Zoran Lončarević

"Ne iznenađuje me to što priča ta osoba, bolje rečeno taj stvor. On je inače hapšen, osuđen, kažnjen za posedovanje droge još u Sablji, a da ne pričamo o svemu drugom što ga prati. On je jedan od promotera i omiljenih likova Aleksandra Vučića i njegovih SNS-ovaca - to što je on rekao je odvratno, grozno, ali to je on", rekao je za Nova.rs Zoran Živković, osnivač Nove stranke i bivši premijer Srbije, komentarišući prvo poglavlje u autobiografiji folk pevača Ace Lukasa, a u kojem Lukas govori o da mu nije žao jer je Zoran Đinđić ubijen.

Autobiografija Ace Lukasa, koju je objavila izdavačka kuća „Laguna“ pokrenula je kritiku dela javnosti, pre svega zbog političkih stavova folk pevača sa kojima se čitaoci susreću već na prvim stranicama knjige. Lukas kritikuje demokratske promene, navodi da je ubijeni premijer Zoran Đinđić srpski izdajnik, tvrdi da mu zbog toga nije žao i govori da bi rado nastupao u klubu čak i na Dan žalosti.

PROČITAJTE JOŠ

Zoran Živković, koji je bio premijer Srbije nakon ubistva Zorana Đinđića, u razgovoru za Nova.rs govori da su Lukas i Đinđić dve potpune suprotnosti.

„Mene ne čudi ni to što je on blizak SNS jer su i oni to isto – odvratni i grozni, u bilo kom pogledu, primitivni. Ali sam zgrožen što je jedna renomirana izdavačka kuća uzela to da objavi, gadim se onih ljudi koji su pomagali tom stvoru da do toga dođe, pa i onima koji su bili prisutni na promociji i u publici, i onima koji su mu bili urednici – to je grozno. Naravno da takvom stvoru smeta Zoran Đinđića, jer su oni dve suprotnosti“, govori Žiković za Nova.rs.

„Zoran je bio intelektualac, filozof, reformator, doktor nauka, hrabar, požrtvovan, zdrav čovek, a pomenuti stvor je sve drugo. Političke snage koje su sprovele promene Petog oktobra su bile odgovorne, hrabre, demokratske, posvećene budućnosti Srbije, a promoteri SNS među kojima je i stvor su apsolutno suprotno tome. S tim što da neko kaže da mu je drago da je neko ubijen, mislim da tu postoji i krivična odgovornost“, objasnio je Žiković dodatno u razgovoru za naš portal.

„Ako neko nekada probudi Republičku tužiteljku iz sna, ili nadležne organe, a to mogu samo građani Srbije ako se ujedini opozicija i ako ih građani podrže na izborima naredne godine, u Srbiji neće biti takvih bizarnih i odvranih skandala kao što je ta promocija bal nakaza i to pisanije koje se naziva autobiografijom“, zaključio je Živković za Nova.rs.

Lukas je, s druge strane, u razgovoru za Nova.rs pokušao da opravdava svoje stavove, navodeći da mu nije drago jer je Đinđić ubijen, ali da bi svejedno pevao i na dan njegove smrti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare