Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Milena Popović Ivanović je prilično ustalasala javnost svojim gestom da napusti sednicu parlamenta o Kosovu na kojoj je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić zato što je na njoj bio prisutan Milan Radoičić, visoki zvaničnik Srpske liste sa Kosova i biznismen za kojeg se vezuju mnogobrojne kontroverze. Radoičić je bio pod istragom u Prištini za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda (SDP) i supruga Milene Popović Ivanović, ali je posle meseci provera, njegovo ime skinuto sa optužnice. U Srbiji je išao na poligraf, a rezultate tog ispitivanja saopštio je sam predsednik Vučić, što su mnogi protumačili kao njegovu odbranu Radoičića.

„Poštujem Aleksandra Vučića, stranku kojoj pripadam i tu se nije ništa promenilo. Sednicu sam napustila isključivo zbog Milana Radoičića. Ono što znam više je nego dovoljno da sa njim ne sedim u istoj prostoriji. Time ću završiti“.

Rada Trajković kaže da ne biste dali takvu izjavu “bez konsultacija sa Aleksandrom Vučićem”. Da li ste se konsultovali? Jeste li posle svog gesta razgovarali sa Vučićem? Šta vam je rekao? Stekao se utisak na osnovu njegove izjave da nije baš oduševljen vašim gestom?

To što se, kao što kažete, stekao utisak da baš nije oduševljen mojim gestom govori vam da se nisam konsultovala sa njim. Razgovarali smo posle toga. Ja imam pravo na svoj stav i svoje mišljenje i on to poštuje. Ja sam slobodna žena. Uradila sam onako kako sam se osećala u datom trenutku.

Što se tiče Rade Trajković, zamolila bih je da prestane da prikuplja političke poene preko mene i da na taj način vraća sebe na političku scenu. Ona je poslednja osoba na svetu koja ima prava na to. Ona vrlo dobro zna zašto.

Ceo intervju objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 8. jula.

Bonus video: Upad u Skupštinu na julskim protestima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare