Foto: Goran Srdanov

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović danas se nije pojavio na suđenju po krivičnoj prijavi koju je on podneo protiv lidera SSP Dragana Đilasa. Danas je bilo u planu da se održi medijacija, a, kako je naveo Đilas, Mitrovićev advokat Borivoje Pajović rekao je da nije bio u kontaktu sa svojim klijentom, te da pretpostavlja da nije dobio poziv.

Odgovarajući na pitanje Nova.rs, Đilas je naveo da je Željko Mitrović podneo tužbu protiv njega za uvredu, a posle pres konferencije koju je održao Savez za Srbiju 25. septembra prošle godine.

Lider SSP kaže da je na toj konferenciji on u polemici sa novinarom Pinka postavio pitanje sredstava koje je „država odobrila Pinku za kredit“, te da je kroz reprograme dugova odložila naplatu poreza i otpisala kamate TV Pink.

„Sedam dana pre toga, CINS je objavio analizu u kojoj se vidi da je TV Pink za izvoz dobila od Agencije za obezbeđenje izvoza 1,28 milijardi dinara, da je Poreska uprava u više navrata od 2012. do 2016. reprogramirala na više rata dug u iznosu od 1,52 milijarde. Poslednji put, 2016. godine na čak 60 rata. Ja sam to tumačio da ako nekom nešto reporgramirate da reprogramirate dugovanja, znači nešto duguje. Tog dana sam rekao da su to ogromna sredstva i da su na vreme uplaćivana, da ih država nije davala, sa tim parama mogli su da se grade vrtići, bolnice i mnoge druge stvari. Zbog toga me je Željko Mitrović tužio za uvredu“, kaže Đilas.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Upitan koje je zvanično obrazloženje zašto se Mitrović nije pojavio na suđenju, on kaže da, koliko je shvatio, Pajović je rekao da nije bio u kontaktu sa svojim klijentom i da pretpostavlja da nije dobio poziv.

„Ni ja baš nisam siguran zašto me je tužio, ali to je na sudu da utvrdi. Dugovi su postojali, porez nije izmiravan na vreme“, dodaje Đilas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar