Zelenović: Tražićemo ponavljanje izbora u Šapcu

Politika 22. jun. 202013:29 > 13:3330 komentara
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Aktuelni gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" Nebojša Zelenović rekao je da su na svim biračkim mestima uočene nepravilnosti suštinske i formalne i da je sve sporno, a najviše glasovi koje je osvojila Srpska napredna stranka i najavio da će tražiti ponavljanje izbora na svim biračkim mestima.

Zelenović je uputio čestitku svim građanima i građankama Šapca koji su imali „građansku hrabrost i ljudsku odvažnost“ da na jučerašnjim izborima slobodno glasaju.

„Brojne su nepravilnosti na svim biračkim mestima, a naš pravni tim sistematizuje te nepravilnosti. Iznećemo sve prigovore pred Gradskom izbornom komisijom tokom dana i popodneva. Tražićemo ponavljanje izbora“, rekao je Zelenović na konferenciji za medije u Šapcu, a preneo je N1.

On je rekao da su nepravilnosti uticale na „suštinsku povredu na slobodu izražavanja izbornog prava i nepopravljive povrede izbornog procesa u smislu formalnih prekršaja“, ali nije želeo da precizira kakve su nepravilnosti zabeležene i u čemu su se one ogledale.

Ponovio je da će lista „Šabac je naš“ podneti zahtev za ponavljanje kompletnih izbora na svim biračkim mestima.

Upitan koliko je njegova lista osvojila glasova prema podacima kojima raspolaže, Zelenović je rekao da se GIK-u i dalje predaju liste, tako da „u ovom trenutku niko ne zna tačne brojeve, niti bilo ko može da utvrdi kolika je bila izlaznost i koliko je glasačkih listića bilo nevažećih“.

„Kada to uporedimo sa nepravilnostima koje imamo, sve je spono“, naglasio je Zelenović.

Srpska napredna stranka je rano jutros proglasila pobedu u Šapcu, a pristalice i aktivisti SNS još sinoć su počeli slavlje u tom gradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar