Nebojša Zelenović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je da treba uraditi sve kako bi se napravila jedna opoziciona platforma za pregovore sa vlastima o izbornim uslovima.

„Verujem da je grupacija u kojoj se nalazi Zajedno za Srbiju blizu usaglašavanja teksta sa Skupštinom slobodne Srbije. Evropljani i Amerikanci žele da pomognu da se stvari u Srbiji poprave. Ali, da bi ti neko pomogao, moraš prvo sam sebi da pomogneš“, rekao je Zelenović za list Danas.

On je naveo i da su „predizbori“ u okviru opozicije, ideja koju je nedavno iznela Skupština slobodne Srbije, „put da opozicija u Srbiji u susret tom dijalogu dobije i ozbiljnu međunarodnu podršku“, ako bi rešili da u opoziciji biraju kandidate i formiraju liste na taj način.

„Predizbori su put da ljudi u Srbiji, koji to žele, ponovo počnu da odlučuju o važnim stvarima u politici“, istakao je Zelenović.

„Vlast je građanima otela slobodne i poštene izbore. Ali, niko ne može da nas spreči da organizujemo izbore o tome ko će da na izađe na crtu toj i takvoj vlasti. Kandidate bi mogle da predlažu stranke, pokreti i grupe građana, dakle svi koji to žele“, rekao je Zelenović.

Prema njegovim rečima, „suština je da pokažu da je moguće danas u Srbiji napraviti poštene i slobodne izbore“.

„Tako bismo došli da najboljih kandidata, koji bi se uhvatili u koštac sa lošom vlašću. E, tako možemo da pobedimo“, rekao je Zelenović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare