Nebojsa Zelenovic gost u emisiji "Iza vesti"
Nebojša Zelenović gost u emisiji "Iza vesti" N1 Foto:N1

Lider otvorene građanske platforme "Akcija" i stranke "Zajedno za Srbiju" Nebojša Zelenović rekao je u emisiji "Iza vesti" N1, govoreći o vijetnamskim radnicima iz fabrike Linglong, da država ćutanjem šalje jasne poruke. "Te poruke su da tako stvari funkcionišu, da postoji mnogo jači dogovor Srbiji i Kine i da važe neka druga pravila. Poruka koja se šalje Evropskoj uniji i Zapadu je da smo beznadežan slučaj. Naši ljudi, naši partneri su bili u Zrenjaninu, osudili smo, borimo se protiv toga, na izborima će se odlučivati hoćemo li biti neznadežan slučaj. To ima dosta veze i sa muralom Ratka Mladića, to je ista stvar, isti način ponašanja, taj mural će tamo stajati, podizanje te teme posle 20 godine, šalje poruku Evropi", rekao je on.

Zelenović je rekao da misli da ova vlast može biti smenjana na izborima.

„Moguće je da se napravi odličan rezultat, moguće je da se smeni režim ako radimo zajedno i budemo pametni na ovaj način. Ovaj režim je na staklenim nogama“, kaže.

Dodaje da stvari deluju nepromenjive, da deluju „loše i užas“.

„Možemo da kukamo i možemo nešto da uradimo. Važno je da vreme, što se tiče Kosova, ne radi za nas, uči nas da će biti sve teže i teže. Tražio sam da se uključim u taj proces, ja nemam problem da kažem rešenja“, rekao je Zelenović, prenosi N1.

Kazao je da je važno da se stvari otvore i da se sa građanima dođe do dogovora jer „građani nisu glupi, znaju šta žele, držanje u mraku ih nigde neće dovesti“.

Zelenović je rekao da se ne obazire na loše reči koje njemu i Aleksandru Jovanoviću upućuju neki predstavnici opozicije.

„(Mi o njima) nikada nismo rekli ništa loše, ne osvrćem se na to, ni što radi Vučić, nama je važno da imamo plan, zove se Zeleni dogovor za Srbiju, bez obzira na razlike važno je da se postigne dogovor, da ljudi glasaju za, a ne protiv, možda zajedno možemo da dođemo do zajedničkog predsedničkog kandidata, moraćemo da ga imamo, vodimo razgovore i sa stranačkim i sa vanstanačkim kandidatima, ali to je manje važno“, rekao je on.

Govoreći o paktu o nenapadanju, Zelenović se pita šta se to uvuklo među nas.

„Razgovorao sam sa Ćutom, šta to znači, zar je moguće da nam treba dogovor? Ja mislim da nam ne treba, ali treba nešto da se napiše. Zato smo ponudili put do pobede, treba sad da se dogovorimo da sve služi da se smeni ovaj režim.

Kaže da Aleksandar Jovanović Ćuta nije shvaćen na pravi način kada je rekao da je beskućnik, da nema posao, da spava po kućama i da živi od milostinje.

„Video sam komentare, kada kaže beskućnik mislio je na vreme provedeno van kuće, hteo je da oslika svoj anganžman u borbi za zaštitu životne sredine. Ima primanja, porodicu, možda je trebalo da bude precizniji, znamo da to nije istina“, pojasnio je Zelenović Ćutine reči i rekao da je njegov iskorak u politiku velika stvar.

„Imamo jedno bezakonje koje se dešava kroz institucije. Svi ćemo se boriti, to je dogovor, Ćuta je hrabar čovek, bori se onako kako može, treba ga ohrabriti. U politici je veliki pritisak, njegov čin je ohrabrenje za veliki broj ljudi“, zaključio je Nebojša Zelenović.

BONUS VIDEO: Ekološki ustanak i građanski pokret Akcija idu zajedno na izbore, Ćuta i Zelenović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare