Danilo Mašojević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Emisija "Zato glasaj" počeće sa emitovanjem na televiziji Nova S u četvrtak 10. marta u 19 časova. Kako u razgovoru za Nova.rs kaže urednik i voditelj Danilo Mašojević, na ovaj način televizija Nova S podržala je projekat organizacije CRTA koji poziva građane da iskoriste biračko pravo. Po svojoj savesti i afinitetima...

Kad startuje emisija „Zato Glasaj“?

Počinjemo u četvrtak 10. marta u 19 časova, odmah nakon emisije „Mešu nama“. Repriza je narednog dana posle emisije „Mentalno razgibavanje“. Naredne dve nedelje gledamo se u ponedeljak, sredu i petak u istom terminu, od 19 časova, a u nedelji pred izbore svake večeri od ponedeljka do četvrtka.

Reč je o saradnji sa organizacijom CRTA?

Podržali smo njihov projekat „Zato glasaj“, čija je glavna poruka da građani treba da iskoriste svoje biračko pravo. U emisiji u trajanju od 20 minuta sa javnim ličnostima razgovaraćemo onjihovim biračkim iskustvima, ali i o izborima koje su imali kroz život i karijeru. Bavićemo se najzanimljivijim izbornim fenomenima i kulturom glasanja u svetu. Razgovaraćemo o tome zaštoje važno glasati, izaći na izbore i iskoristiti svoj glas. Za koga god građani žele… Poruka je da glasaju po svojoj savesti i afinitetima, ali samo nek iskoriste svoje ravo.

Da li se zna ko će biti prvi gosti?

U četvrtak će nam gosti biti novinar Galeb Nikačević, voditeljka Nataša Miljković i glumica Jelena Stupljanin.

Koristite li vi svoje izborno pravo?

Da, glasaću na izborima 3. aprila.

BONUS VIDEO: Raspisani i predsednički izbori – Ko će sve u trku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare