Foto: CRTA

Organizacija CRTA pozvala je građane da u što većem broju izađu na birališta 3. aprila i time najavila početak kampanje za povećanje izlaznosti na predstojećim izborima uz poruku "Zato, glasaj!".

„Postoji samo jedan siguran način da svojim glasom ne utičete ni na šta. A to je – da ne glasate“, navode iz CRTE.

„Uverenje da izbori ne mogu ništa da promene odgovara jedino onima koji ne žele promene. Stav da su svi isti najviše služi onima koji ne daju da se u javnosti upali svetlo pod kojim bi se jasno videle razlike u idejama, mišljenjima, argumentima, učincima… Mi u Crti dobro znamo koliko smo daleko od optimalnih uslova za slobodne i poštene izbore.

Pročitajte još...

Ipak, odustajanjem od izbora možemo da doprinesemo samo daljem urušavanju demokratije i slabljenju institucija koje bi trebalo da budu garanti vladavine prava. Odlukom da ne biramo odričemo se još jednog dela moći koja nam kao građanima pripada“, poručuju iz ove organizacije.

Iz CRTE podsećaju da ima ljudi koji svoj glas razmenjuju za paket namirnica ili produženje ugovora o radu, kao i da ima i onih koji od propagande ne vide stvarnost.

„Umesto da ih osuđujemo, važno je da na izbore izađemo svi mi koji možemo da glasamo po sopstvenoj savesti i pameti. Svako može da pronađe mnogo razloga zašto bi 3. aprila „ostao kod kuće“. Ali, nijedan od tih razloga nije dovoljno dobar. Zato, glasajmo“, poručuju iz CRTE.

BONUS VIDEO: Borko Stefanović pored kuće u kojoj su prijavljeni SNS „glasači“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)