Rodoljub Šabić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Rodoljub Šabić, bivši poverenik za informacije od javnog značaja koji je potpisao listu koalicije “Moramo”, u izjavi za “Novu” ističe da je na ovim izborima “jako važno i odlučujuće bitna stvar da što više građana Srbije izađe na izbore”. On smatra da dva kandidata “stvarne opozicije” mogu doprineti tome.

“Više kandidata moglo bi da obezbedi veću izlaznost. Imajući u vidu da vlast ima limitiran broj glasača, znamo otprilike i koliki, veća izlaznost, izlaznost apstinenata, odnosno ljudi koji su do sada iz različitih razloga bili frustrirani, dalo bi veće šanse za pobedu opozicije. U tom kontekstu mislim da dva kandidata stvarne opozicije, verovato mogu doprineti dobroj izlaznosti”, kaže Šabić.

On dodaje da ne vidi nikakav problem u tome da prava opozicija ima kandidata koji su pozicionirani jedan više levo, jedan više desno.

“ Ako su prava opozicija, to svakako znači da u drugom krugu bezrezervno podrže onog koji u njega uđe”, navodi bivši poverenik.

Jedan od kandidata na predsedničkim izborima biće Zdravko Ponoš ispred koalicije Ujedinjena Srbija, a gotovo je izvesno da će svog kandidata imati i koalicija „Moramo“.

Radomir Lazović, jedan od lidera pokreta Ne davimo Beograd, rekao je da je Ponoš „dobar kandidat za desničare i konzervativne glasače“, te da se postavlja pitanje ko će da predstavlja one kojima su su bliske zelene i leve ideje.

BONUS VIDEO Ponoš: Pomaže mi supruga, a ne Šreder u kampanji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar