Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA/Amir Hamzagic/Antonio Ahel/M.A./ATAImages

Delegacije stranke Zajedno i Demokratske stranke, članice koalicije "Srbija protiv nasilja", na poziv Austrijskog parlamenta, boraviće u Beču.

Tamo će se sastati sa predstavnicima svih parlamentarnih grupa Austrijskog parlamenta, koji su zaduženi za spoljne poslove.

Poslanici Konzervativne stranke i Zelene stranke iz Austrije su bili u posmatračkoj misiji u Srbiji na poslednjim izborima i jasno im je kakvih izbornih nepravilnosti je bilo.

„Mi ne odustajemo od međunarodne istrage. Tražimo od austrijskih kolega kao što ćemo tražiti i od svih kolega evropskih parlamenata da na odgovarajućim telima Evropske unije odluče o sprovođenju međunarodne istrage o nezapamćenoj izbornoj krađi, kakvu Evropa nije videla. Izbori moraju biti pošteni. Biračkom spisku se mora povratiti integritet. U protivnom, izbori nemaju nikakvog smisla. Treba nam nezavisna ekspertska revizija biračkog spiska“, rekao je koopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, navodi se u saopštenju.

Pored Nebojše Zelenovića, srpsku delegaciju u Austrijskom parlamentu predstavljaju i Biljana Stojković, koopredsednica stranke Zajedno, Dragana Rakić, poslanica Demokratske stranke, Kristina Milošević, internacionalna sekretarka Zajedno i Dušan Kostadinović, generalni sekretar DS-a.

***

BONUS VIDEO – N1 Studio Live: SPN o izveštaju ODIHR-a i OSCE-a (28.02.2024)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar