Boško Obradović Foto:BETAPHOTO/Press centar UNS

Predsednik pokreta "Dveri" Boško Obradović ocenio je danas da se o predlozima zakona o istopolnim zajednicama ne može voditi dijalog, zato što su "protivustavni", zbog čega je pozvao ministarku za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanu Čomić da iz procedure povuče "sva tri protivustavna predloga zakona".

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da još uvek nije organizovana debata o tom zakonskom rešenju na televizijama s nacionalnom frekvencijom, iako je Čomić „javno obećala da će do toga doći“.

PROČITAJTE JOŠ

„Iz ovoga možemo da zaključimo samo to da se medijski dijalog izbegava i da se ovi zakoni žele nametnuti bez ikakve ozbiljne javne rasprave, što je apsolutno nedopustivo. Ako Gordana Čomić ne povuče sva tri predložena antiustavna zakona onda treba da podnese ostavku i svoj rejting medju gradjanima Srbije prvo izmeri na izborima“, naveo je Obradović.

Lider „Dveri“ je dodao da Ustav Srbije „definiše brak kao zajednicu muškarca i žene“, kao i da su sve ;tradicionalne verske zajednice u Srbiji, „kojima pripada preko 90 odsto gradjana Srbije“, protiv „legalizacije homoseksualnih brakova“.

Obradović takođe navodi da se rešavanje problema onih koji žive u istopolnim partnerstvima može postići izmenama i dopunama postojećih zakona, i da to „nije sporno“.

„Srpska napredna stranka, čiji je Gordana Čomić glasnogovornik u ovom slučaju, nikada u svom predizbornom programu nije imala legalizaciju homoseksualnih brakova, te je stoga jedino ispravno da SNS ovaj svoji novi program kandiduje na sledećim izborima pa ako dobije podršku gradjana pokrene inicijativu za izmenu Ustava po ovom pitanju“, smatra Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare