Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

"Ministarstvo unutrašnjih poslova povodom tekstova objavljenih u pojedinim medijima da se ministar policije Aleksandar Vulin ne izjašnjava o uklanjanju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu, postavlja pitanje kako bi to ministar i policija po 'stručnom mišljenju' tih medija trebalo da se izjasni s obzirom na to da je u vezi sa ovim slučajem uhapsila šest osoba", navedeno je u saopštenju MUP-a.

„Podsetićemo sve one koju su zaboravili da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u aprilu 2021. godine uhapsili šest osoba koji su bili zaposleni u Opštini Brus zbog malverzacija prilikom izdavanja dozvola za gradnju. O tome smo obavestili javnost, a vest o hapšenju bivšeg predsednika Opštine Brus M.J. i njegovih saradnika preneli su gotovo svi mediji, uključujući i one koji danas iz samo njima znanih motiva i razloga, nekoliko meseci kasnije, prozivaju ministra policije u vezi sa ovim slučajem“, saopštio je MUP.

Kako navode, „nije na odmet da piscima ovih tekstova, a za očekivati je da i sami to znaju, pojasnimo da u nadležnosti policije nije rušenje bilo kog objekta i uklanjanje cigli, ali ono što jeste njena isključiva nadležnost, je da po nalogu nadležnog tužilaštva, prikupi dokaze i izvede pred lice pravde osumnjičene za krivična dela, što je policija, na čelu sa ministrom Vulinom u ovom slučaju i učinila“.

„Podsećamo još jednom, 27. aprila 2021. godine uhapšeno je šest lica, koji se sumnjiče da su tokom 2017. i 2018. godine, suprotno zakonu izdavali zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park ‘Kopaonik’ na postojeću infrastrukturnu mrežu. Protiv njih su Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, na dalje postupanje, podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem i falsifikovanje službene isprave. Protiv još dve osobe podnete su krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela zloupotreba službenog položaja, odnosno falsifikovanje isprave“, piše u saopštenju.

„Iz priloženog se vrlo jasno vidi da su se ministar Vulin i policija i te kako izjasnili kada je reč o ovom objektu. Pozivamo sve da ne zloupotrebljavaju policiju u dnevnopolitičke svrhe iznoseći neutemeljene i netačne tvrdnje, a posebno da ne nipodaštavaju njen rad“, naveo je MUP.

Podsećamo, list „Nova“ objavio je fotografije nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu, koji je u međuvremenu adaptiran i smanjena mu je kvadratura. Iako je još u januaru Ministarstvo građevinarstva donelo rešenje o rušenju tog objekta, to se nije dogodilo, jer je policija odbila da pruži asistenciju.

U avgustu 2019. Nebojša Stefanović, tadašnji ministar policije, izjavio je da će taj objekat biti srušen „do poslednje cigle“.

„Nesporno je da je objekat nelegalan i biće srušen do poslednje cigle. Neće ostati trunčica od njega. Pokazaće se vladavina prava”, obećao je tada Stefanović i naveo da će se to dogoditi do kraja 2019.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare