Foto: Nova.rs

Investitorka nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, bar prema zvaničnim dokumentima, Snežana Mitković iz Smedereva, privedena je danas kada i bivši predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, saznaje Nova.rs. Osim njih privedeno je još četvoro bivših Jutkinih saradnika.

Osim njih, privedeni su i bivši zamenik predsednika Opštine Brus Aranđel Stojković,bivši pomoćnik predsednika opštine Brus za ekonomski razvoj investicije Miloš Azdejković, jedna osoba koja je zaposlena na pisarnici i R. G. komunalni inspektor.

Nalog za privođenje izdalo je Više javno tužilaštvo u Kraljevu. Protiv Milutina Jeličića Jutke krivičnu prijavu zbog trgovine uticajem i falsifikovanje podnelo je Ministarstvo građevinarstva. Protiv investitorke Snežane Mitković, kojoj se u Brusu sudi zbog krivičnog dela nelegalne gradnje, podneta je prijava zbog sumnje u poreklo imovine.

Kako je otkrio Insajder, investitorka je uz falsifikovan dokument pokušala da legalizuje nelegalni objekat. Taj dokument je izdala Opština Brus na čijem čelu je tada bio Milutin Jeličić.

Zbog sumnje da je on dao nalog, protiv bivšeg predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića, Ministarstvo građevinarstva je podnelo krivičnu prijavu.

Sumnjalo se da je u dogovoru s investitorkom nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu Snežanom Mitković, posredovao i trgovao svojim uticajem dajući nalog NN službenom licu, da falsifikuje službene isprave.

Slučaj je 2018. preuzelo Više javno tužilaštvo u Kraljevu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije.

Insajder je pisao da je u krivičnoj prijavi navedeno da postoji osnovana sumnja da je predsednik opštine Brus Milutin Jeličić u periodu od 14. jula 2017. do 26.februara 2018. iskoristio svoj službeni položaj da pomogne investitorki Snežani Mitković da spreči rušenje nelegalnog objekta.

Ministarstvo je navelo da sumnja da je on iskoristio svoj uticaj i NN licu naložio da u službenu evidenciju unese neistinite podatke, kao i da sve ukazuje da je isti dokument falsifikovan.

Sve je išlo preko pisarnice, ali nije službeno zavedeno. Taj dokument koji je poslat Ministarstvu građevinarstva potpisao je tadašnji zamenik Jutke, Aranđel Stojković koji je takođe danas priveden.

Objekat na Pančićevom vrhu Foto:Nova.rs

On je i sam u izjavi za Insajder priznao da je on to potpisao, ali je tvrdio da nije znao o čemu se radi i da mu je Jeličić to podmetnuo.

Podsetimo, nelegalni objekat na Pančićevom vrhu uprkos tome što nikad nije dobio dozvolu za gradnju, i što su njegovo rušenje obećavali od premijerke Ane Brnabić do tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića, do danas nije srušen.

Činjenca da uprkos svemu on i dalje stoji, sada doduše adaptiran, govori da iza toga stoji neko moćniji od države. Neko za koga zakoni u ovoj zemlji ne važe.

Jutka priveden samo nekoliko dana po izlasku iz zatvora

Bivši predsednik Opštine Brus a sada odbornik Milutin Jeličić izašao je iz zatvora 23. aprila nakon izdržavanja tromesečne zatvorske kazne na koju je osuđen zbog polnog uznemiravanja Marije Lukić.

Podsećamo, Marija Lukić je Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu 8. marta 2018, podnela krivičnu prijavu protiv Jeličića, koji joj je za dve godine, dok joj je bio nadređeni na radnom mestu, poslao čak 15.000 SMS poruka lascivnog sadržaja.

Narednog dana, njoj je simbolično uručen otkaz, ali je ubrzo stigla i potvrda da je uradila pravu stvar – još osam šest žena je prijavilo Jeličića. Njihove prijave, međutim, nisu bile uzete u obzir, jer je Tužilaštvo utvrdilo da su zastarele.

Postupak protiv Jeličića je trajao dugo, a Lukićeva je za to vreme nailazila na neprijatne situacije od strane meštana koji su podržavali lokalnog moćnika i šerifa u Brusu, da bi mu, na kraju, bila izrečena mizerna kazna od tri meseca zatvora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare