Zorana Mihajlović Foto: Slavica Panić/Nova.rs

U vreme kada je građen nelegalni objekat na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, a i u vreme kada je pokušavano njegovo rušenje, na čelu Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture bila je Zorana Mihajlović. Ministarka je tada dala i nalog za rušenje tog objekta koji ni dan danas nije porušen već je u toku i njegova adaptacija.

Na pitanje potala Nova.rs, ministarki Mihajlović koja je danas bila u Užicu, šta misli o tome što objekat nije još porušen i da li to znači da ne postoji pravna država ili je neko iznad nje? Mihajlović je odgovorila da pre svega, sva ministarstva treba da rade svoj posao.

„Što se tiče Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ono je izdalo sva rešenja koja je trebalo da izda. Nije sve bilo na Ministarstvu građevinarstva, postoje stvari koje su bile i na Ministarstvu unutrašnjih poslova. Od oktobra nisam ministar tog resora i ne znam šta se po tom pitanju dešava, ali verujem da ministarstva treba da rade svoj posao“, rekla je potpredsednica Vlade i sada ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i dodala:

„Nikada neću prihvatiti da ovo nije pravna država, ona to jeste i ima svoje institucije. Da li su nekada institucije efikasnije ili manje efikasne, to je verovatno, nismo jedini u svetu po tome ali treba da se borimo da budemo efikasni.“

Rešenje o rušenju nelegalnog objekta na Kopaoniku u Nacionalnom parku na Pačićevom vrhu, Ministarstvo građevinarstva izdalo je 2018. godine, a rušenje je bilo zakazano već naredne 2019. godine, ali pošto nije bilo asistencije policije, nije ni sprovedeno.

Da će objekat biti porušen do temelja najavio je i tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović. Objekat ne samo da nije porušen do današnjeg dana, već je u toku i njegova adaptacija.

Bonus video – Snežana Lazarević iz MDRI-S o izveštaju „Zaboravljena deca Srbije“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare