Foto:BETAPHOTO/MUP SRBIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se bavi samo politikom i ničim drugim, pa ako ga prisluškujete ne zanimaju vas njegove poslovne veze, jer ih nema, što znači da to radite iz političkih razloga, pa sada moramo videti koji su to politički razlozi i šta iz njih proizlazi, izjavio je večeras ministar policije Aleksandar Vulin za B92.

Vulin je u emisiji „Dnevni red“ izjavio da Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi ozbiljnu istragu u slučaju prisluškivanja Vučića, iza čega, kako je ocenio, stoji zla namera, navedeno je u saopštenju Vulinovog kabineta.

Ocenio je i da Vučića i njegovu porodicu dugi niz godina „pokušavaju da upletu u bilo kakvu kriminalnu aferu i nijednom u tome ne uspevaju“, a kao primer je naveo slučaj „Jovanjica.

„Posebno imajući u vidu svedočenje prvooptuženog Predraga Кoluvije, koji kaže da su mu neki ljudi iz policije tražili da pominje Andreja Vučića, za koga sada znamo da nije imao nikakve veze sa tim slučajem“, rekao je Vulin.

Naglasio je da je važno da se otkrije kako se to dešavalo, šta se dešavalo, po čijem nalogu, kako bi se na kraju došlo do motiva zašto je Vučić prisluškivan, ali je dodao da će o motivima i kvalifikaciji dela moći da se govori tek kada se policija sa konačnim rezultatima obrati nadležnim pravosudnim organima.

Odgovarajući na pitanja o „ratu protiv mafije“, Vulin je rekao da je policija takvu objavu Vučića shvatila „vrlo ozbiljno“, i da se trudi ne samo da taj rat vodi, već i da ga dobije.

U tom kontekstu nabrojao je hapšenje Darka Eleza, saradnju sa crnogorskom policijom kojoj je izručen osumnjičeni za šverc 5,4 tone kokaina, kao i da su u Novom Pazaru, nakon sastanka koji je održao sa rukovodiocima policijske stanice suspendovana dva inspektora, oduzeto više vozila, narkotika, oružja, a uhapšene su osobe koje su duže vreme bile na poternicama.

„Srbija je bezbedna zemlja koja će se uvek boriti protiv kriminala, a u MUP rade profesionalci, dobri i stručni ljudi, koji će tu borbu da vode“, poručio je Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar