Foto: Printscreen/Tv Pink

"Ministru unutrašnjih poslova treba opravdanje da bi došao u policijsku upravu grada Niša? Smešno. Video sam, to je tvit one nesrećnice Marinike Tepić. Ta količina gadosti, to je nešto što nisam mogao da zamislim". Ovim rečima ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u emisiji "Hit tvit" objasnio je svoj odlazak u policijsku upravu grada Niša jutro nakon tragedije u kojoj su zbog bahate vožnje stradali dvanaestogodišnje dete i predsednik sindikata Sloga u kompaniji "Filip Moris" Dejan Ilić (48).

Vest o Vulinovom odlasku u Niš dan nakon nesreće, u javnosti je pokrenula mnogo spekulacija o razlozima ove posete, između ostalog i da se radi o pokušaju zataškavanja slučaja.

Ministar unutrašnjih poslova svoju posetu niškoj policijskoj upravi objasnio je ovako:

„Ministru unutrašnjih poslova treba opravdanje da bi došao u policijsku upravu grada Niša? Smešno. Video sam, to je tvit one nesrećnice Marinike Tepić. Ta količina gadosti, to je nešto što nisam mogao da zamislim. Da vas neko optuži da zataškavate saobraćajnu nesreću, smrt ljudi, a policija je uhapsila tog bahatog vozača, odmah istog sekunda i predala ga nadležnim organima. Nije objavljeno ime. Ime ne sme da se objavi. Možete samo inicijale da objavite i ništa više od toga, dok neko nije presuđen. Policija je dobro uradila svoj posao. Ali mi živimo u takvom sistemu vrednosti, naš javni život je toliko zagađen da je to moguće reći“, rekao je Vulin u emisiji „Hit tvit“ na televiziji Pink.

Foto: Printscreen/Tv Pink

Na to se kroz smeh nadovezala voditeljka Verica Bradić konstatacijom da ne pomaže ako Mariniku Tepić nazove nesrećnicom.

„Izvinite, ta divna osoba koja me je optužila da sam ubio 12 – godišnje dete. Ma dajte, bre, šta da kažem. Odvratno“, rekao je ministar.

Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti, da je majka vozača, na neki način povezana sa vladajućom strankom, rekao je sledeće:

„Ta žena je prvo bila državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, pa su onda odlučili da nije državni sekretar, nego da je povezana sa ovom ili onom vladajućom strankom, na kraju se ispostavilo da apsolutno ništa od toga nije tačno. Jedino što treba da nas zanima jeste kako se to desilo, da li je moglo da se spreči i šta da radimo u budućnosti da se to ne ponavlja“, rekao je Vulin, ali nije objasnio kako ništa od navedenog nije tačno.

Povodom demonstracija koje su nakon nesreće održane u Nišu kaže:

„Prošlo je godine poginulo ispod 500 ljudi u saobraćajnim nesrećama. I jedan čovek je previše, a statistika kaže da ne bi smelo da bude više od 300. Sutra ću opet razgovarati sa direktorom policije i načelnikom saobraćajne policije, pa ako neko nije dovoljno dobro radio nije nikakav problem da se promeni. Sutra ujutru sam u Nišu, da vidim šta se desilo, da utvrdimo sve činjenice i da li treba preduzimati neke mere, sutra ćete to znati“, zaključio je Vulin.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare